8 φρέσκα μπαράκια στις γειτονιές της Αθήνας: Wine bars, hip cocktails, απολαυστικά brunch και ρετρό café bar

Στιλάτα wine bar στην Πλάκα, burger-coctailάδικα στο Κουκάκι, hip στέκια από την Πετρούπολη ως τη Γλυφάδα και νέες αφίξεις στην Ερμού, στην καρδιά της πόλης. Αυτά είναι τα οκτώ στέκια που θα φιλοξενήσουν τα ωραιότερα βράδια μας τη σεζόν που έρχεται στην Αθήνα. 

Sideways  

Υπερείδου 1, Πλάκα, τηλ:2103249100 

Στις παρυφές της Πλάκας, κάπου ανάμεσα στην hot πιάτσα της Ηπίτου και στα γραφικά σοκάκια της παλιάς Αθήνας, άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι μια μοντέρνα vineria με ιταλική αισθητική αλλά και αύρα εντελώς διαφορετική από τα τουριστικά μαγαζιά της περιοχής. Σε αυτό το μοντέρνο wine bar με τους πέτρινους τοίχους, τις ξύλινες λεπτομέρειες και τα διάσπαρτα αποσπάσματα λογοτεχνίας, θα βρείτε πάνω από 80 ετικέτες κρασιών σε τιμές από 5€ by the glass (ή στα 3,50€ στο μεσημεριανό happy hour από τις 13.00 ως τις 18.00), καθώς και ποικιλίες μεζέδων για να τα συνοδεύσετε, από ζεστές τυρόπιτες και deli σάντουιτς μέχρι ελαφριές μπρουσκέτες. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι. 

La Esquina  
Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ: 2107232575 

Στον πιο όμορφο πεζόδρομο του Κολωνακίου, μετά το γλυκύτατο café Ντεμοντέ, άλλη μια πνοή ανανέωσης φύσηξε χάρη στην έλευση του La Esquina, που στα ισπανικά σημαίνει «γωνιά». Μια φιλόξενη, στιλάτη all day γωνιά που διαθέτει τον αέρα ενός μοντέρνου νεοϋορκέζικου μπαρ, αλλά και τη ζεστασιά ενός hip ευρωπαϊκού café με τραπεζάκια μέσα και έξω. Η λίστα φαγητού από τις 13.00 ως τις 18.00 κινείται στα γνώριμα brunch μονοπάτια που έχουν συγκινήσει τα τελευταία χρόνια την αθηναϊκή σκηνή, προτείνοντάς μας αμερικάνικα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, ομελέτες και φυσικά burgers, σε 10 διαφορετικές εκδοχές. Από το απόγευμα και μετά, η μπάρα αναλαμβάνει να μας δροσίσει με κοκτέιλ, από τα κλασικά που στοιχίζουν 8€ μέχρι τα οκτώ διαφορετικά signature cocktails που στοιχίζουν 10€. Τα σαββατοκύριακα, οι τόνοι ανεβαίνουν και τα βράδια οι μουσικές παίζουν δυνατά σε θεματικά πάρτι. 

Χαβάη  
Ξενοφώντος 62, Κορυδαλλός, τηλ. 6948106360 

Να που και μία από τις πιο ανεξερεύνητες συνοικίες της πόλης αποκτά την hip γωνιά της, που γίνεται σιγά-σιγά talk of the town. Η Χαβάη στην οδό Ξενοφώντος έγινε γρήγορα από μυστικό των προαστίων του λιμανιού, λόγος για να κατηφορίσουν οι φανατικοί θαμώνες του κέντρου ως εδώ, και να αράξουν στον πιο απολαυστικά ρετρό χώρο που έχουμε δει τελευταία. Η σάλα μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε από τα ‘70s, με τις φλοράλ χαβανέζικες ταπετσαρίες, το παλιό μωσαϊκό, τα κασετόφωνα και τηλεοράσεις-αντίκες στους τοίχους και τις καρέκλες φορμάικας να τραβούν τα βλέμματα. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, καθόμαστε και στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, απολαμβάνοντας καφέ από τις 9.00 το πρωί και ποτά ή κοκτέιλ το βράδυ, συνοδεία groovάτων μουσικών από τους guest DJs. Αν σας εξιτάρουν τα vintage αντικείμενα, έχετε υπ’ όψιν σας πως τα περισσότερα από αυτά που εκτίθενται στα ράφια διατίθενται προς πώληση. 

Κ8 Point  
Ερμού 119 και Άστιγγος, τηλ: 2103315407 

Στο (πρώην άχαρο) κομμάτι της Ερμού, αυτό που οδηγεί από το Μοναστηράκι στο Θησείο, οι νέες αφίξεις συνεχίζονται. Ανάμεσα στα μεζεδοπωλεία, τα παλαιοπωλεία και τα ταχυφαγεία της περιοχής, άνοιξε ένα all day café/bar/resto που τα έχει όλα: Ωραίο καφέ, διεθνείς street food γεύσεις και σνακ (σε τσιμπημένες τιμές), ποτά (στα 8€) και κοκτέιλ (στα 10€) στο αίθριο, εκθέσεις τέχνης στην art gallery του, συναυλίες στο live stage του, και πάνω από όλα, έναν φοβερά διαμορφωμένο λαβυρινθώδη χώρο 3.500 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νεοκλασικών με δύο εισόδους, κήπους, κούνιες, κρυμμένες αυλές, lounge μπαλκόνια με θέα Ακρόπολη και εσωτερικούς χώρους που θυμίζουν βερολινέζικο μπαρ.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ -in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ