Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη -  ΕΛΠΙΔΑ» 

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, κύριος Διονύσης Τσακνής, επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη -  ΕΛΠΙΔΑ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, τον υποδέχτηκαν και τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. 

«Στο πρόσωπό σας, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντάς τον,  αναγνωρίζουμε έναν σημαντικό υποστηρικτή των μικρών μας ασθενών, καθώς βρίσκεστε κοντά τους από τη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ και τους δίνετε μεγάλη δύναμη στον δύσκολο αγώνα τους. Αναγνωρίζουμε όμως ταυτόχρονα  κι έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη, έναν άνθρωπο γεμάτο ευαισθησία και ταλέντο, που έχει γράψει τη δική του μακρά ιστορία στον χώρο της μουσικής και του πολιτισμού μας. Με συγκινεί πολύ το γεγονός πως παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά σας  ήρθατε εδώ για να συμπαρασταθείτε στα παιδιά, όπως ακριβώς έκανε και η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ που ήρθε στο  Νοσοκομείο μας στις 9 Σεπτεμβρίου για να δώσει στα παιδιά χαρά μέσα από τις όμορφες κλασικές της μελωδίες. Θυμάμαι με συγκίνηση τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η παρουσία της Ορχήστρας και στα παιδιά και στους γονείς τους, καθώς και στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Ήταν για όλους μια ξεχωριστή στιγμή που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη!».

Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη, κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η ΕΡΤ λέγοντας: «Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το σημαντικό έργο της ΕΡΤ που βρίσκεται στις επάλξεις της καθημερινής ενημέρωσης των Ελλήνων εδώ και δεκαετίες και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας ως το πιο ιστορικό κανάλι στη χώρα μας. Η ΕΡΤ έχει σταθεί πολλές φορές στο πλευρό μας, προβάλλοντας τα μηνύματά μας, αλλά και μηνύματα πολλών ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών από όλη την Ελλάδα. Είναι ένα κανάλι με ανθρώπινο πρόσωπο, ανοιχτό προς την κοινωνία και στηριζόμενο από αυτήν.  Εύχομαι να συνεχίζει πάντα δυναμικά το έργο της και να στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη. Εύχομαι να έχετε υγεία και  κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο!».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη, για να τιμήσει συμβολικά τον κύριο Τσακνή του πρόσφερε την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις μοναδικές στιγμές που πρόσφεραν στα παιδιά του νοσοκομείου.

Ο κύριος Τσακνής, παίρνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και για την τιμή που του κάνει υπογράμμισε: «Πάνω απ΄ όλα σας ευχαριστώ γι’ αυτό εδώ το δώρο της ζωής. Είναι το πιο σημαντικό. Όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται. Και οι δόξες, και οι επιτυχίες και τα χρήματα, δεν είναι τίποτα, αν δεν υπάρχουν υγιείς άνθρωποι για να μπορούν να αγωνίζονται για τη ζωή και για το καλύτερο. Μπαίνοντας μέσα και καθώς με πλησίασαν τα παιδιά για να μου δώσουν αυτή τη πολύτιμη βαρκούλα και τον πίνακα που έφτιαξαν, ένιωσα τα πόδια μου να λυγίζουν.

Και όταν παρακολούθησα τη σεμνή γιορτούλα στο σχολείο που έχετε φτιάξει εδώ, αναρωτήθηκα για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνετε εδώ. Και τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι θεωρώ ότι εγώ δεν έκανα απολύτως τίποτα, και ότι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε για να προβάλλουμε αυτό το έργο, και κάθε έργο που είναι για το καλό του λαού μας. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητη η παρουσία των Μουσικών Συνόλων εδώ, και με την ευκαιρία των γιορτών που πλησιάζουν θα ειμαστε πάλι εδώ. Θεωρώ ότι το βραβείο αυτό ανήκει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στα Μουσικά Σύνολα φυσικά. Και το προσωπικό μου βραβείο ανήκει σ’ αυτούς που με μια ψυχή μια καρδιά προσπαθούν για το καλύτερο, τόσο στην ενημέρωση όσο και στη ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Το οφείλουμε σε όλους και ειδικά στους ανθρώπους που δίνουν αυτούς τους μεγάλους αγώνες για τη ζωή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ