Η 116χρονη Susannah τρώει κάθε μέρα μπέικον - Δεν έχασε την όρεξή της μετά τις προειδοποιήσεις του ΠΟΥ

Οι εραστές των μπέικον παγκοσμίως μάλλον πάγωσαν στο άκουσμα της είδησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι το μπέικον, το ζαμπόν, τα λουκάνικα και άλλα παρόμοια προϊόντα αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Αλλά αυτό μάλλον δε φαίνεται να πτοεί την γηραιότερη γυναίκα του κόσμου, η οποία όχι μόνο έχασε την όρεξή της αλλά αποδίδει τη μακροζωία της στην κατανάλωση μπέικον.

Η Αμερικανίδα Susannah Mushatt Jones είναι 116 ετών, κάτοχος ρεκόρ Γκίνες, και όπως γράφει η dailytelegraph Αυστραλίας, ακόμα και η τούρτα γενεθλίων της είχε για διακόσμηση φέτες με μπέικον! Η υπεραιωνόβια, είναι η ζωντανή απόδειξη της αντίφασης της παραπάνω είδησης από τον ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε το επεξεργασμένο κρέας στην ομάδα 1 των καρκινογόνων προϊόντων και υλικών, μαζί με τον αμίαντο, το αλκοόλ, το αρσενικό και τα προϊόντα καπνού σε μια δόση υπερβολής.

Σημειωτέων, η Ελλάδα είναι σήμερα η έβδομη χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κάθε Έλληνας καταναλώνει εκατό κιλά, κατά μέσο όρο το χρόνο, όταν ο κάθε κάτοικος των ΗΠΑ φθάνει τα 88 κιλά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ