H γιαγιά από την Κρήτη μαγειρεύει σαλιγκάρια με τραχανά - Μία απίστευτα υγιεινή και νόστιμη συνταγή!‏

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τον άνιθο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Μετά από 10-15 λεπτά ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, πρώτα τα μεγάλα και ύστερα τα μικρά, και το αλάτι.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τον άνιθο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Μετά από 10-15 λεπτά ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, πρώτα τα μεγάλα και ύστερα τα μικρά, και το αλάτι.

Όταν διαπιστώσουμε ότι έχουν μισοψηθεί προσθέτουμε τον τραχανά κι όταν μισοψηθεί και ο τραχανάς προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ. Μένουν στη φωτιά και ψήνονται για μια με μιάμιση ώρα και σερβίρονται.

Υλικά

Ένα με ενάμιση κιλό σαλιγκάρια

Μισό κιλό τραχανάς

Ελαιόλαδο, αλάτι, ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, άνιθο

Μια κουταλιά της σούπας πελτέ και δυο φρέσκιες ντομάτες