Αδυνατίστε με βελονισμό!!

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να χάσουμε 10 κιλά σε διάστημα 42 ημερών. Λέγεται ηλεκτροβελονισμός και, σε συνδυασμό με αυστηρή δίαιτα, προκαλεί απώλεια λίπους με ταυτόχρονη αύξηση της μυϊκής μάζας για την αποφυγή της χαλάρωσης.


Κι όμως, υπάρχει τρόπος να χάσουμε 10 κιλά σε διάστημα 42 ημερών. Λέγεται ηλεκτροβελονισμός και, σε συνδυασμό με αυστηρή δίαιτα, προκαλεί απώλεια λίπους με ταυτόχρονη αύξηση της μυϊκής μάζας για την αποφυγή της χαλάρωσης.

Η ιατρός-βελονίστρια Κική Ντελιοπούλου, πτυχιούχος της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας (ICMART), η οποία εφαρμόζει την συγκεκριμένη μέθοδο με επιτυχία εξηγεί:

«Οι διαιτολόγοι δίνουν θερμιδικές δίαιτες, για να υποστηρίξουν ενεργειακά τον ασθενή. Εγώ δίνω μια πολύ αυστηρή δίαιτα και στηρίζω ενεργειακά τον ασθενή με τον ηλεκτροβελονισμό. Δηλαδή τοποθετώ βελόνες στις περιοχές όπου υπάρχει περισσότερο λίπος (κοιλιά, περιφέρεια, γλουτοί) και κάνω ηλεκτροβελονισμό και συγχρόνως λιπόλυση. Με τον τρόπο αυτό, σταδιακά “καίγεται” όλο το φαγητό που αποθηκεύτηκε σε λίπος.

Ειδικότερα, όταν τα λιποκύτταρα καταστρέφονται, παράγουν ενέργεια. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται η κατανάλωση πολλών θερμίδων. Δίνω λοιπόν μια αυστηρή δίαιτα, η οποία όμως περιέχει βιταμίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Από την άλλη, πρέπει να γίνουν 12 συνεδρίες σε 6 εβδομάδες - κάθε συνεδρία διαρκεί 40 λεπτά και πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό είναι πάντως το ένα σκέλος της θεραπείας. Το άλλο στοχεύει στην καταστολή του αισθήματος της πείνας. Πώς επιτυγχάνεται αυτή η καταστολή; Με τον ωτοβελονισμό. Τοποθετώ μια βελόνα στο αυτί, σε σημείο που δεν φαίνεται και δεν ενοχλεί. Η βελόνα αυτή πρέπει να παραμείνει στο ίδιο σημείο για 42 μέρες, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί η δίαιτα».

Το «μυστικό» της δίαιτας

Το μυστικό της επιτυχίας είναι τα μικρά γεύματα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζεται η έκκριση ινσουλίνης από το σώμα, η οποία προκαλεί το αίσθημα της πείνας. Για την ακρίβεια, όσο πιο άτσαλα τρώμε, τόσο πιο πολύ πεινάμε. Διότι έτσι κυκλοφορεί συνεχώς στο αίμα μας μια «κακή» ορμόνη, η ινσουλίνη.   Η συντήρηση του αποτελέσματος   Ως σύμμαχος στην προσπάθεια συντήρησης του βάρους μας μετά τη δίαιτα λειτουργεί η μέτρηση του βασικού μεταβολισμού ηρεμίας. Με αυτή τη μέτρηση διαπιστώνουμε τις καθημερινές ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού μας και έτσι μαθαίνουμε πόσες θερμίδες την ημέρα χρειαζόμαστε για να μην ξαναπαχύνουμε. Χάρη σε αυτή τη μέτρηση, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαμορφώσει μόνος του ένα καθημερινό διατροφολόγιο ώστε να μη στερείται οποιοδήποτε φαγητό ή ποτό.

Ευγενία Καλτεζιώτη  
Πηγή: www.gynaikamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ