Θέλετε να δουλέψετε στον Καναδά με 600 ευρώ την εβδομάδα; Στείλτε mail μέχρι αύριο στο victoriaschindle@pegasus.gr

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας αναζητά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό η τοπική κυβέρνηση της Μανιτόμπα στον Καναδά.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας αναζητά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό η τοπική κυβέρνηση της Μανιτόμπα στον Καναδά.



Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκαναν οργανωμένες καμπάνιες προσέλκυσης εργαζομένων, οι Καναδοί σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία της Μανιτόμπα (Manitoba Hellenic Initiative Committee) διοργανώνουν συνεντεύξεις από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου αναζητώντας κυρίως εργαζομένους σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, τεχνίτες αλλά και δασκάλους.

Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκατοντάδες επαγγελματίες. Το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα Βικτώρια Δούση Σιντλ λέει στο «Εθνος» ότι περιμένει αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για συνέντευξη μέχρι την Παρασκευή και επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει την πλήρη υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης.

«Παρόντες στη συνέντευξη θα είναι μέλη της επαρχιακής κυβέρνησης της Μανιτόμπα, αλλά και στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης έτσι ώστε να μη χρειάζεται να γίνουν οι διαδικασίες δύο φορές», λέει στο «Εθνος».
Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αχανή και αραιοκατοικημένη επαρχία του Καναδά είναι κυρίως οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι εργαζόμενοι σε αγροκτήματα και σε κατασκευές, καθώς και οι δάσκαλοι. «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται όποιος δεν έχει κάποια από αυτές τις ειδικότητες. Θα αξιολογηθούν αντικειμενικά υποψήφιοι από όλα τα επαγγέλματα», εξηγεί στο «Εθνος».

Οι οικονομικές απολαβές στη Μανιτόμπα είναι πιο χαμηλές από τις περισσότερες επαρχίες του Καναδά, αλλά και πάλι είναι απολύτως ικανοποιητικές σε σχέση με τα χρήματα που κερδίζουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία ανέρχεται στα 600 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που, όπως λέει η κ. Δούση, «αφορά ειδικότητες όπως οι διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί. Για επαγγέλματα όπως ο μηχανικός ή ο δάσκαλος οι μισθοί είναι ακόμα μεγαλύτεροι. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στη Μανιτόμπα δικαιούνται πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ γίνονται κρατήσεις από τον μισθό για τη σύνταξή τους».

Η κ. Δούση λέει ότι η Μανιτόμπα έχει σημαντική ελληνική κοινότητα, η οποία μπορεί να ακμάσει περισσότερο με την άφιξη περισσότερων συμπατριωτών μας. «Στη Μανιτόμπα ζουν περίπου 1.000 Ελληνες. Ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος όσο σε άλλες πολιτείες του Καναδά, αλλά πρόκειται για μία πολύ δεμένη κοινότητα. Στο Γουίνιπεγκ υπάρχει ελληνικό σχολείο, που καλύπτει την εκπαίδευση μέχρι την τελευταία τάξη του γυμνασίου. Το σχολείο είναι ανοιχτό δύο φορές την εβδομάδα και φυσικά η παρακολούθησή του είναι προαιρετική. Επίσης υπάρχει ορθόδοξη εκκλησία και ελληνικό πολιτιστικό κέντρο», τονίζει.

Για να εξασφαλίσουν συνέντευξη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το αργότερο μέχρι αύριο e-mail με το αίτημά τους στην κ. Δούση (victoriaschindle@pegasus.gr). Θα πρέπει να επισυνάψουν αντίγραφο του ελληνικού διαβατηρίου, βιογραφικό και πιστοποιητικό επάρκειας στην αγγλική γλώσσα.

Πιστοποιητικά

Το απαιτούμενο πιστοποιητικό επάρκειας είναι το IELTS, το οποίο ζητούν συνήθως όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει IELTS, αλλά έχει σπουδάσει σε χώρα όπου κύρια γλώσσα είναι η Αγγλική, μπορεί να προσκομίσει το πτυχίο του. Η επάρκεια των γνώσεών του στα Αγγλικά θα αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, ο ενδιαφερόμενος θα λάβει ένα e-mail με την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει, την ώρα και τον τόπο της συνέντευξης.
μεγαλο το ενδιαφερον Μπλακ άουτ στην ιστοσελίδα
Η ιστοσελίδα της «Ελληνοκαναδικής Ενωσης Φιλίας», στην οποία αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη διαδικασία των συνεντεύξεων, «έπεσε» χθες το μεσημέρι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για ακόμα μία απόδειξη του ενδιαφέροντος χιλιάδων Ελλήνων νέων επαγγελματιών να αναζητήσουν ευκαιρίες στο εξωτερικό με μεγαλύτερους μισθούς και καλύτερες κοινωνικές συνθήκες από αυτές της Ελλάδας.
Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2011, όταν εκατοντάδες άνθρωποι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να περάσουν από τη διαδικασία των συνεντεύξεων που οργάνωσε η πρεσβεία της Αυστραλίας, είναι ενδεικτική της προσπάθειας πολλών νέων να μεταναστεύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Κατά τη διάρκεια ενός διημέρου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης στελέχη γραφείων εύρεσης εργασίας της χώρας αλλά και στελέχη εταιρειών που αναζητούσαν εξειδικευμένο προσωπικό παρουσίασαν τις συνθήκες ζωής και τις δυνατότητες που παρέχει η Αυστραλία. Από τη διαδικασία αυτή, ωστόσο, δεν προέκυψε κάποιο μαζικό μεταναστευτικό ρεύμα, καθώς το 2012 οι άνθρωποι που βρήκαν δουλειά στην Αυστραλία ήταν περίπου 400.

Αντίστοιχα μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης σε διημερίδα που διοργανώθηκε πριν από λίγους μήνες με θέμα τις νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν στη Γερμανία. Ο υπουργός Υγείας της Ρηνανίας - Βεστφαλίας τόνισε ότι στο κρατίδιο έχουν ανοίξει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας για γιατρούς. Λίγες ημέρες μετά τη διημερίδα 100 γιατροί προσελήφθησαν σε νοσοκομεία της Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ