Καταπληκτικό! Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο τροφοδοτείται με... tweets και likes και διανύει χιλιόμετρα (φωτό & βίντεο)

Νεαροί μαθητές από το Κάνσας μετέτρεψαν μεταμόρφωσαν ένα αυτοκίνητο ηλικίας σχεδόν μισού αιώνα σε ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο θα τροφοδοτείται με μηνύματα που αναρτώνται στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Νεαροί μαθητές από το Κάνσας μετέτρεψαν μεταμόρφωσαν ένα αυτοκίνητο ηλικίας σχεδόν μισού αιώνα σε ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο θα τροφοδοτείται με μηνύματα που αναρτώνται στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.



Το project συντόνισε η οργάνωση MindDrive, επιστρατεύοντας τη βοήθεια 21 μαθητών από μη προνομιούχες οικογένειες, όπως γράφει το naftemporiki.gr. Τους ανέθεσε να αποσυναρμολογήσουν ένα σκουριασμένο Karmann Ghia του 1967 «χτίζοντάς» το από την αρχή ως ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το οποίο θα κινείται μόνο όταν κάποιος χρησιμοποιεί στο Twitter το hashtag #minddrive, κάνει mention στο @minddriveorg ή κάνει like και share από τη σελίδα του προγράμματος στο Facebook.



Η αναχώρηση από το Κάνσας Σίτι

Στόχος των συντονιστών είναι το αυτοκίνητο να διανύσει τα 1.733 που χωρίζουν την πόλη του Κάνσας από το κέντρο της Ουάσιγκτον. Κάθε αναφορά, σχόλιο ή κοινοποίηση θα προσθέτει 1-5 βατ. Παρακολουθώντας, για παράδειγμα, το επεξηγηματικό βίντεο στο YouTube, ο χρήστης θα παράγει έμμεσα 3 βατ. Αυτά θα τροφοδοτούν το αυτοκίνητο μέσω ενός συστήματος, το οποίο «θα μεταφράζει» τη διαδικτυακή δραστηριότητα σε ισχύ.
Επιπλέον, η MindDrive πραγματοποιεί εκστρατεία στο Ίντερνετ ζητώντας από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να στηρίξει παρόμοιες πρωτοβουλίες. Για κάθε υπογραφή που συλλέγει, θα προστίθενται 10 βατ. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το project είχε συγκεντρώσει σχεδόν 220.000 «κοινωνικά βατ», εκ των οποίων είχαν καταναλωθεί 42.500.



«Στόχος της περιοδείας μας είναι να πυροδοτήσει διάλογο σε εθνικό επίπεδο γύρω από την εμπειρική διδασκαλία», αναφέρει σε ανακοίνωση της οργάνωσης ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Ρίτσαρντ Στίβεν Ρις. «Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Αμερική πάσχει και προγράμματα όπως το MindDrive βοηθούν στη μεταμόρφωσή του μακριά από το πολιτικό αδιέξοδο.»
Επόμενος στόχος της ομάδας είναι να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο με βάση το Ghia, το οποίο θα έχει αυτονομία 48 χλμ. και ανώτατη ταχύτητα 72 χλμ./ώρα. Παρά το γεγονός ότι η εμπορική παραγωγή του δεν θα αρχίσει πριν από τον Οκτώβριο, η οργάνωση υποστηρίζει ότι ήδη έχει δεχθεί παραγγελίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ