4 ιδέες για σινεφίλ σαββατόβραδο στην Αθήνα - Μην το σκέφτεστε κάντε μια βόλτα!

Ο Τζέιμς Μποντ πίνει Μαρτίνι στην Πατησίων, ο Γιώργος Λάνθιμος σερβίρει αστακό και ποτάκι στο Γκάζι και η Ρέιτσελ Βάιζ τσουγκρίζει ρακές στα Εξάρχεια. 

Τέσσερις καλές ταινίες και τέσσερα ακόμη καλύτερα στέκια στις γειτονιές της Αθήνας συνθέτουν το… καρέ των προτάσεών μας για σινεφίλ σαββατιάτικη έξοδο στην πόλη.

Χρυσός Φοίνικας και ελληνικό μπιστρό

Η ταινία: Dheepan
Η υπόθεση: Ο Ντιπάν είναι ένας μαχητής ταμίλ στη Σρι Λάνκα, ένας τίγρης.
Όταν ο εμφύλιος πλησιάζει στο τέλος του και η ήττα είναι προ των θυρών, ο Ντιπάν αποφασίζει να φύγει από τη χώρα. Παίρνει τη γυναίκα του και ένα άγνωστο του κοριτσάκι και έχει την πίστη ότι στην Ευρώπη θα μπορέσει να πάρει πολιτικό άσυλο. Ο Ζακ Οντιάρ γράφει, σκηνοθετεί και αποσπά τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών. 
Info: Στον Γαλαξία (Μεσογείων 6, Αμπελόκηποι) στις 18.00, 20.15 και 22.30, εισιτήριο 8€
Μετά την ταινία: Πιάνουμε θέση στο γειτονικό Espressaki, το γλυκύτατο μπιστρό των Αμπελοκήπων που παίζει ωραίες εναλλακτικές μουσικές στη σκιά του Πύργου των Αθηνών και σερβίρει καθαρά ποτά ή και ζεστό κρασί, όσο χειμωνιάζει, ιδανική γωνιά για ζεστή ατμόσφαιρα στους Αμπελόκηπους (Αγγέλου Πυρρή 3, τηλ: 2110126765).  

Αστακός και ρακές

Η ταινία: The Lobster
Η υπόθεση: Σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον,
όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, ο Γιώργος Λάνθιμος στήνει ένα παραμύθι για τον έρωτα και τη μοναξιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Info: Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός και Μ. Αλεξάνδρου, Γκάζι), στις 19.45 και 22.00, εισιτήριο 7€
Μετά την ταινία: Παίρνουμε την οδό Κωνσταντινουπόλεως και ανηφορίζουμε προς το Γκάζι, όπου θα βρούμε το Berlin Raki (Κωνσταντινουπόλεως 44, τηλ: 2130313519), ένα sui generis μαγαζάκι που σερβίρει ελληνικές ρακές, γερμανικές μπύρες και έθνικ τσιμπολογήματα σε urban βιομηχανικό σκηνικό. 

Νιότη στα Εξάρχεια

Η ταινία: Youth
Η υπόθεση: Ο Φρεντ και ο Μικ, δύο παλιόφιλοι,
βρίσκονται για διακοπές σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στις παρυφές των Άλπεων. Ο Φρεντ, συνθέτης και μαέστρος, τα έχει παρατήσει. Ο δε Μικ, σκηνοθέτης κινηματογράφου, εργάζεται ακόμα. Και οι δύο αντιμετωπίζουν με περιέργεια και τρυφερότητα τις ζωές των παιδιών τους, τους ενθουσιώδεις σεναριογράφους του Μικ, αλλά και τους υπόλοιπους ένοικους του ξενοδοχείου. Ο Πάολο Σορεντίνο, που μας χάρισε πέρυσι την υπέροχη «Τέλεια Ομορφιά» επέστρεψε με μια εξίσου… τέλεια όμορφη ταινία με τους Χάρβευ Καϊτέλ, Μάικλ Κέιν, Πωλ Ντάνο και Ρέιτσελ Βάιζ. 
Info: Στο Odeon Όπερα (Ακαδημίας 57, τηλ: 2103622683) στις 17.30, 20.00 και 22.30, εισιτήριο 8€
Μετά την ταινία: Ανηφορίζουμε την γειτονική Ζωοδόχου Πηγής μέχρι το 27, για να βρεθούμε με 5 λεπτά περπατήματος στην αρτιστίκ εξαρχειώτικη γωνιά του Βυσσινόκηπου, ενός καλλιτεχνικού στεκιού με τζαζ χαρακτήρα, ατμοσφαιρικό φωτισμό. Εδώ θα δοκιμάσετε καθαρά ποτά, επιλεγμένες ετικέτες κρασιού σε ποτήρι, ελληνικό ζεστό κρασί ή ωραία κοκτέιλ.  

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ