Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας προτείνει μια αγαπημένη συνταγή αλλιώς - Κεφτεδάκια με πλιγούρι & πικάντικη σάλτσα πιπεριάς

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ΜΠΑΧΑΡ
  • 4 κουτ. σούπας  αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

 

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μουσκέψτε το πλιγούρι σε 300 γρ. ζεστό νερό για μισή ώρα και στραγγίστε το. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το μουσκεμένο πλιγούρι, το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, την ρίγανη και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα, πλάστε μικρά κεφτεδάκια και περάστε τα από το αλεύρι. Βάλτε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφτεδάκια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και μετά αφήστε τα να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρετε με πικάντικη σάλτσα πιπεριάς με καρύδια.

Who is Who:


Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ