Οι ISIS ξυλοκόπησαν & σκότωσαν την 17χρονη Αυστριακή -Το κορίτσι είχε γίνει διαφήμιση των τζιχαντιστών

Η έφηβη από την Αυστρία, που είχε γίνει το κορίτσι- διαφήμιση για το Ισλαμικό Κράτος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους τζιχαντιστές. Η 17χρονη δολοφονήθηκε ενώ προσπαθούσε να το σκάσει από τη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δύο αυστριακές εφημερίδες.

Σύμφωνα με την telegraph.co.uk η Κεσίνοβιτς είχε εκτενή παρουσία στο προπαγανδιστικό υλικό του ISIS από τότε που εγκατέλειψε τη γενέτειρά της, τη Βιέννη, για να ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης μαζί με μία φίλη της, την 16χρονη Σαμπίνα Σελίμοβιτς.  

Στις φωτογραφίες, οι δύο έφηβες εμφανίζονταν με ισλαμικές μαντίλες, κρατώντας καλάσνικοφ και περιτριγυρισμένες από μασκοφόρους τζιχαντιστές.

Η αυστριακή κυβέρνηση αρνήθηκε δεν σχολιάσει τα δημοσιεύματα των εφημερίδων Österreich και Kronen Zeitung, τα οποία αναφέρουν ότι η Κεσίνοβιτς ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Αμφότερες οι έφηβες θεωρούνται πλέον νεκρές, καθώς υπήρχαν αναφορές ότι η Σελίμοβιτς έχασε τη ζωή της ενώ πολεμούσε στη Συρία, πέρυσι.

Η Krone Zeitung επικαλείται μία Τυνήσια, που δεν την κατονομάζει, η οποία ζούσε με τις δύο Αυστριακές στη Ράκα και ανέφερε ότι η Κεσίνοβιτς δολοφονήθηκε. Η ίδια, επίσης εθελόντρια του Ισλαμικού Κράτους, κατάφερε να αποδράσει.

Τόσο η Κεσίνοβιτς όσο και η Σελίμοβιτς ήταν παιδιά Βόσνιων προσφύγων που κατέφυγαν στην Αυστρία, για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους. Οι οικογένειές τους δήλωσαν την εξαφάνισή τους πέρυσι, όταν εκείνες έφυγαν από τα σπίτια τους στη Βιέννη.  

«Μην μας ψάξετε. Θα υπηρετήσουμε τον Αλλάχ και θα πεθάνουμε για αυτόν», έγραφαν τα σημειώματα που άφησαν και οι δύο τους. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχαν επιβιβαστεί σε πτήση για την Αγκυρα και από εκεί έφτασαν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Εγινε γνωστό ότι εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, όταν η Κεσίνοβιτς τηλεφώνησε από τη Συρία στην αδερφή της, για να της πει ότι ήταν καλά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα τέλη του προηγούμενου χρόνου είχε γράψει στην οικογένειά της δηλώνοντας ότι θέλει να επιστρέψει, έχοντας σιχαθεί την ακραία βία που έβλεπε κάθε ημέρα.

Θεωρείται πως και τα δύο κορίτσια παντρεύτηκαν τζιχαντιστές στη Συρία. Αργότερα, η Σελίμοβιτς διέψευσε τα δημοσιεύματα περί εγκυμοσύνης της, σε μία ανταλλαγή SMS με το περιοδικό Paris Match, και δήλωσε πως ήταν ευτυχισμένη στη Συρία. «Εδώ μπορώ να είμαι πραγματικά ελεύθερη, να ασκώ τη θρησκεία μου. Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό στη Βιέννη», είχε πει στο περιοδικό.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ