Τα πιο γευστικά και μοναδικά μελομακάρονα της κυρίας Λίτσας (με μπύρα!) απο την Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονικιά Λίτσα Παπαντωνίου, η οποία ζει εδώ και χρόνια στην Αθήνα, δεν είναι επαγγελματίας μαγείρισσα. Αλλά δημιουργεί πολύ καλύτερα πιάτα, αλμυρά και γλυκά, από πολλούς μεγάλους σεφ. 

Μαμά τεσσάρων παιδιών και γιαγιά πλέον, είναι από τις πιο ενεργές γυναίκες στα social media με τις δικές της επιτυχημένες ομάδες σε facebook (Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ), pinterest κ.ά. Η συνταγή για τα μελομακάρονα είναι δικής της έμπνευσης. Απολαύστε τα!

Υλικά 

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αραβοσιταίλεο 
  • 1 φλιτζάνι βιτάμ
  • 2 φλιτζάνια μπύρα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 
  • 1 κουταλιά της σούπας γαρίφαλο 
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) μπέικν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) σόδα
  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού (κοφτή) αλάτι

Για το σιρόπι 

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

Βράζουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά και το σιρόπι είναι έτοιμο 

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε μία λεκάνη τα 7 πρώτα υλικά. Τα ανακατεύουμε με το χέρι και ακολούθως ρίχνουμε το μισό αλεύρι με το μπέικν πάουντερ και τη σόδα. Δουλεύουμε καλά το μείγμα με τα χέρια και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή ώστε να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα μελομακάρονα ή τα κόβουμε με τσέρκι σε χριστουγεννιάτικο ντεκόρ και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Αφού κρυώσουν τα μελώνουμε με το σιρόπι, το οποίο θα πρέπει να είναι χλιαρό. Μπορείτε να κάνετε και τη μισή δόση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ