Ο Γιάννης Λουκάκος μας ανοίγει την όρεξη: Δοκιμάστε την πατατοσαλάτα με γαλλικές πατάτες και βινεγκρέτ μέλι μουστάρδα

Γρήγορη, υγιεινή και πεντανόστιμη σαλάτα από τον γνωστό σεφ.

Υλικά:

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. βινεγκρέτ μέλι μουστάρδα
  • 50 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φασολάκια πράσινα, βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Τοποθετούμε τις πατάτες και 40 γρ. ελαιόλαδο σ' ένα ταψί και σκεπάζουμε μ' ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν.

Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ