Θρίλερ - συνταρακτική περιγραφή: Πως ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του Μπατακλάν οι Eagles of Death Metal!

Σοκαριστική είναι η διήγηση των μελών του συγκροτήματος Eagles of Death Metal για όσα έζησαν το βράδυ της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου 89 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ίδιοι βρίσκονταν επί σκηνής, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. «Ξέρετε, είμαστε ένα πολύ "θορυβώδες" συγκρότημα κι όμως, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί φοβήθηκα πάρα πολύ, κατάλαβα αμέσως πως κάτι δεν πάει καλά», λέει ο Τζούλιαν Ντόριο, ο ντράμερ του συγκροτήματος. Μαζί με τον κιθαρίστα Έντεν Γκαλίντο και τον τραγουδιστή Τζέσε Χιους άκουσαν έναν συνεργάτη τους να τους φωνάζει να τρέξουν κι εξαφανίστηκαν από την σκηνή, κατευθυνόμενοι προς τα καμαρίνια, ώστε να βρουν την κοπέλα του Χιους, την Τιούσντεϊ, που τους περίμενε εκεί.

«Τον είδα μπροστά μου να κατεβάζει το όπλο»
Αντί αυτού όμως, ο Χιους που προπορευόταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους τρομοκράτες: «Γύρισε προς το μέρος μου, κατέβασε το όπλο του και η κάννη χτύπησε την πόρτα», περιγράφει και στην συνέχεια άρχισε να φωνάζει στους άλλους να γυρίσουν πίσω και να τρέχει, ώσπου κατόρθωσαν να βρουν μια έξοδο και να βγουν.
«Το μόνο μας όπλο ήταν ένα μπουκάλι σαμπάνιας»
Ο μπασίστας του συγκροτήματος Ματ Μακτζέκινς με το που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί κρύφτηκε πίσω από την κονσόλα του ήχου, πίσω από τις κουρτίνες του θεάτρου. Πολύ γρήγορα κόσμος ήρθε στο σημείο που βρισκόταν και τον έσπρωχνε προς τα πίσω. «Ήξερα πως δεν υπήρχε έξοδος από εκεί κι έπρεπε πολύ γρήγορα να αποφασίσω: Να διασχίσω τη σκηνή όπου έπεφταν οι πυροβολισμοί ή να κρυφτώ πιο πίσω». Τελικά προχώρησε με το πλήθος στο κλειστό δωμάτιο. Αμέσως ο κόσμος άρχισε να βάζει καρέκλες πίσω από την πόρτα για να μην μπορεί να ανοίξει. «Κάποιος άρπαξε ένα μπουκάλι σαμπάνιας που βρέθηκε εκεί, ήταν το μόνο μας όπλο», περιγράφει. Πολύς κόσμος ήταν ήδη τραυματισμένος κι αιμορραγούσε. «Ακούγαμε συνεχώς πυροβολισμούς, σχεδόν για ένα τέταρτο. Μετά σταματούσαν κι αισθανόσουν μια ανακούφιση, όμως ξανάρχιζαν τόσο γρήγορα», λέει ο Μακτζέκινς.

Εν τω μεταξύ, τα φώτα τρεμόπαιζαν και συνεχώς ακούγονταν μικροεκρήξεις. Μετά από λίγο, το δωμάτιο άρχισε να πλημμυρίζει, χειροτερεύοντας τον πανικό όσων βρίσκονταν μέσα: «Μας έφτανε ως τον αστράγαλο»! Τελικά, ακούστηκε μια έκρηξη, που συντάραξε το δωμάτιο: «Μετά έμαθα πως ήταν ο καμικάζι», λέει ο μπασίστας.


«Ήταν απέναντί μου και πυροβολούσε ουρλιάζοντας: Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»
Ο ηχολήπτης του συγκροτήματος Σον Λόντον ήταν στην κονσόλα του την ώρα των πυροβολισμών: «Ο κόσμος περνούσε τόσο καλά... Όταν άκουσα τους πυροβολισμούς δεν κατάλαβα τι γινόταν, ώσπου είδα τον έναν τρομοκράτη απέναντί μου. Με πυροβόλησε κι η σφαίρα χτύπησε την κονσόλα, εκτινάσσοντας τα κουμπιά παντού! Τότε έπεσα στο πάτωμα, όπου ήδη είχαν έρθει να κρυφτούν κάποια παιδιά. «Εκείνος έκατσε εκεί και πυροβολούσε ουρλιάζοντας: "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος"! Τότε κατάλαβα τι γινόταν», λέει ο Λόντον. Τελικά μετά από ώρα, περιγράφει, «άρπαξα μια κοπέλα δίπλα μου που είχε τραυματιστεί στο μηρό κι έτρεξα προς την γυάλινη πόρτα εξόδου. Λίγο πριν την φτάσουμε, έγινε θρύψαλα από μια σφαίρα. Τελικά καταφέραμε και βγήκαμε».
«Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα παίξουμε στο Μπατακλάν»
Ο τραγουδιστής Τζέσε Χιους, είναι πάντως κατηγορηματικός, παρά το σοκ που έζησαν: Ένας συνεργάτης τους, ο Νικ Αλεξάντερ σκοτώθηκε, όπως και όλοι όσοι έψαξαν καταφύγιο στο καμαρίνι τους. «Μόνο ένα παιδί σώθηκε, που κρύφτηκε κάτω από το σακάκι μου», λέει. «Θέλω να είμαστε το πρώτο συγκρότημα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν ανοίξει. Οι φίλοι μας ήρθαν να ακούσουν ροκ και πέθαναν. Θέλω να ξαναπάμε εκεί πέρα και να ζήσουμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ