Πού θα φας τα νοστιμότερα σάντουιτς στην Αθήνα - Στο Βαζάκι ή στο Momo, στο Σαν Φαρνσίσκο ή το New York;

Κλασικά, με αμερικάνικη φιλοσοφία, για χορτοφάγους ή με υγιεινή οπτική, όπως και να το προτιμήσεις ολοένα και περισσότερα μαγαζιά που ειδικεύονται στο σάντουιτς κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Επιλεγμένες πρώτες ύλες εσωκλείονται ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού – φρυγανισμένου, μπαγκέτας, bagel κ.α.– δημιουργώντας μια γευστική απόλαυση που χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να καταναλωθεί.

Just Made 33

Η άφιξή του στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην οδό Ευαγγελιστρίας και τον αριθμό 33, από τις πιο πολυσυζητημένες της χρονιάς. Το all day long Just made 33 με το βιομηχανικό ύφος, τη minimal φιλοσοφία και τη νεοϋορκέζικη αισθητική ξεχωρίζει ήδη στις επιλογές του κοινού. Ανάμεσα στην πληθώρα των προτάσεων του καταλόγου –το consulting έχει ο Ανδρέας Λαγός– αδιαμφισβήτητoς πρωταγωνιστής τα ολόφρεσκα σάντουιτς σε διάφορες παραλλαγές όπως κλασικά, melted και burgers.

Metropolis Sandwich

Επί της Βουλής, λίγα βήματα από την πλατεία Συντάγματος και την πολυσύχναστη Ερμού, το Metropolis Sandwich αποτελεί γαστρονομική εμπειρία από μόνο του. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, εξειδικεύεται στο σάντουιτς με μια μεγάλη γκάμα προτάσεων αναλόγως τις επιθυμίες σου. Αρχικά, σύμφωνα με το θέμα του greekguide.com, επιλέγεις το ψωμάκι και εν συνεχεία «γεμίζεις» με τα υλικά της προτίμησής σου: αλλαντικά, τυριά, λαχανικά και σος.

Big Mouth

Πίσω ακριβώς από την Πλατεία Κλαυθμώνος το Big Mouth έχει ξεχωρίσει για τα φημισμένα σάντουίτς του. Με ποιοτικές πρώτες ύλες, που καταφτάνουν από τους προμηθευτές σε καθημερινή βάση, θα το προτιμήσεις σίγουρα για ένα γρήγορο και ιδιαίτερο γεύμα στο... χέρι. Το ψωμάκι λευκό χωριάτικο με προζύμι ή ολικής αλέσεως, κομμένο σε φέτες και ψημένο στο grill κάνει την ειδοποιό διαφορά από τα υπόλοιπα του είδους του. Οι προτάσεις ζεστές και κρύες (με τα ανάλογα υλικά) συνολικά 9 με δύο γλυκές να ολοκληρώνουν τον κατάλογο.

New York Sandwiches

Στη σκιά του Πύργου Αθηνών, το New York Sandwiches αποπλανεί τους επισκέπτες του, προσφέροντας λαχταριστούς γευστικούς πειρασμούς από την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Σε μία μικροσκοπική σάλα, εκτός από την «ξενάγηση» στο χάρτη του μετρό της Νέας Υόρκης που φιλοξενείται στο μεγάλο τοίχο θα μυηθείς και στο καλό γρήγορο φαγητό, έχοντας την ευκαιρία να δοκιμάσεις ποικίλα σάντουιτς, όπως Bronx sandwiches, Manhattan burgers (ίσως τα καλύτερα στην Αθήνα), επιλογές από Pastrami families, Brooklyn bagels και ό,τι άλλο συνθέτει το αμερικανικό γευστικό όνειρο.

Momo

Το casual all day cafe- εστιατόριο bar, στην καρδιά της Καλλιθέας σύστησε στο κοινό της περιοχής, και όχι μόνο, τις πρωτότυπες γευστικές προτάσεις του. Κατηγοριοποιημένες σε τέσσερα "γκρουπ", melt sandwiches, hot dogs, σαλάτες και mac & cheese (κοφτό μακαρονάκι με ελαφριά σπιτική μπεσαμέλ και διάφορες γεύσεις), όποια κι αν επιλέξεις, η απόλαυση είναι εγγυημένη. Εμείς ξεχωρίσαμε τα melt sandwiches με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και τις διάφορες επιλογές για τη γέμιση όπως κοτόπουλο και λαχανικά, κοτόπουλο και σάλτσα κάρυ κ.ά.

Το Σαν Φρανσίσκο

Κάνε μια βόλτα μέχρι το Σαν Φρανσίσκο για να δοκιμάσεις γευστικά σάντουιτς. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στην πόλη της Καλιφόρνια, αλλά στο ομώνυμο σαντουιτσάδικο στον Κεραμεικό. Με χειροποίητο ψωμί που παρασκευάζεται καθημερινά και στο εσωτερικό του εσωκλείει τα καλύτερα υλικά της αγοράς, ποιοτικά κρέατα και αυθεντικά τυριά (αλλαντικά από τη Δράμα, φέτα Καλαβρύτων κ.α.) σίγουρα θα το μετατρέψεις σε καθιερωμένο στέκι για γρήγορο και ποιοτικό φαγητό.

Trends

Τα περισσότερα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των σάντουιτς στο Trends, επί της Περικλέους στο κέντρο της Αθήνας, είναι χειροποίητα από τους ιδιοκτήτες του. Οι ίδιοι ψήνουν τα ψωμάκια για να είναι πάντα φρέσκα, ενώ οι σος, όπως βινεγκρέτ, blue cheese, trends κ.ά., είναι δικής τους παραγωγής. Τα σάντουιτς χωρίζονται σε κρύα και ζεστά. Από την πρώτη κατηγορία ξεχωρίσαμε το Χωριάτικο (σαλάμι μπύρας, λευκό τυρί, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, σος Trends, ρίγανη, μυστικό μείγμα τριμμένων τυριών Ιταλίας, μαγιονέζα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) και το Σικελίας (προσούτο Ιταλίας, τυρί ένταμ, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, μυστικό μείγμα τριμμένων τυριών Ιταλίας, μαγιονέζα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) και από τα ζεστά το Croque Senior (κρέμα τυρί, τυρί ένταμ, προσούτο Ιταλίας, ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη, μυστικό μείγμα τριμμένων τυριών Ιταλίας, σος Trends, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο).

Guarantee

Μετά από 25 και πλέον χρόνια λειτουργίας, το συγκεκριμένο σαντουιτσάδικο έχει ξεπεράσει τη φιλοσοφία του εντυπωσιασμού μέσω του περίτεχνου design του χώρου –ποτέ άλλωστε δεν απασχολούσε τους ιδιοκτήτες του κάτι τέτοιο– και δίνει έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες και τα ψαγμένα συστατικά με τα οποία θα δημιουργήσεις το σάντουιτς της αρεσκείας σου. Περισσότερα από 25 διαφορετικά είδη αλλαντικών (jamon, ισπανικό chorizo, μορταδέλα με φιστίκι) και τυριών (γραβιέρα Νάξου ή Κρήτης, μετσοβόνε, παρμεζάνα), χειροποίητες σάλτσες και 5-6 ποικιλίες ψωμιού σε βάζουν σε πειρασμό.

Το Βαζάκι

Η εναλλακτική εκδοχή του κλασικού σάντουιτς. Το Βαζάκι, στο Χαλάνδρι, δίνει έμφαση στην υγεία και την υγιεινή διατροφή γι’ αυτό και ό,τι δοκιμάσεις εδώ προέρχεται από επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα που κάνουν καλό στον οργανισμό, αφού βοηθούν το πεπτικό σύστημα, δρουν αντιοξειδωτικά και προσφέρουν βιταμίνες και ενέργεια. Στα σάντουιτς, λοιπόν, η Μαριαντίνα και η Σταυρούλα χρησιμοποιούν φρέσκο ψωμί σταρένιο, με ξινό προζύμι φυσικής ωρίμανσης και υλικά όπως αβοκάντο, γαλοπούλα fouantre, τυρί emmental, φέτα, σος μουστάρδας και μελιού, μείγμα 3 πιπεριών, σπανάκι, σπιτική πέστο, χειροποίητη vegan μαγιονέζα, ελληνικό σερραϊκό φυστικοβούτυρο, μέλι ανθέων Μεσσηνίας κ.ά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ