Ο Άκης Πετρετζίκης πειράζει "γλυκά" μια αγαπημένη συνταγή: Δοκιμάστε brownies με κολοκύθα και καρύδια

Για το μείγμα κολοκύθας

  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 ½  κ.γ. κανέλα
  • 1/2  κ.γ. τζιντζερ σε σκόνη
  • 180 γρ. πουρέ κολοκύθας

Για το μείγμα brownies

180 γρ. αλεύρι μαλακό
80 γρ. κακάο
1/4 κ.γ. σόδα
180 γρ. βούτυρο
330 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ. καρύδια ολόκληρα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης - Για το μείγμα κολοκύθας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα στη βάση και στα πλάγια από ένα ταψάκι 23 Χ 33 εκ. Αλευροβουτυρώνουμε τη λαδόκολλα. Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα (ρίχνουμε το επόμενο μόλις απορροφηθεί τελείως το προηγούμενο).  Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη.

Μέθοδος Εκτέλεσης - Για τα brownies

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα (αφού τα έχουμε περάσει απο σίτα). Έπειτα ρίχνουμε και τα καρύδια ολόκληρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη βάση από το ταψάκι ρίχνουμε το μισό μείγμα με το κακάο. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με την κολοκύθα. Στάζουμε το υπόλοιπο μείγμα με το κακάο από πάνω σε διάσπαρτα σημεία. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ