Vintage αισθητική στη σύγχρονη εποχή: Αυτά είναι τα μπαρμπέρικα της Αθήνας που θα σου προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία περιποίησης 

Η λέξη μπαρμπέρης προέρχεται από το γαλλικό barbe, που σημαίνει γένι. Όπως είναι φυσικό, σε μια εποχή που οι γενειάδες είναι το νέο φετίχ, τα εργαλεία των σύγχρονων μπαρμπέρηδων παίρνουν φωτιά.

 Σε χώρους καθαρά ανδρικούς, που επικρατεί η vintage διακόσμηση, η χαμηλή μουσική -συνήθως από πικάπ-, οι παλαιού τύπου καρέκλες κουρείου και φυσικά τα... μούσια, βρίσκουν καταφύγιο οι Αθηναίοι όλων των ηλικιών. Γιατί σε ένα μπαρμπέρικο δεν πας μόνο για περίποιηση -μαλλιών, γενειάδας, άκρων, προσώπου- αλλά και για την εμπειρία. Για να συναντήσεις φίλους, να μιλήσεις για αθλητικά ή πολιτική, αλλά και να ανταλλάξεις απόψεις για τα καινούργια προϊόντα ανδρικής περιποίησης. Άνδρες όλων των ηλικιών απολαμβάνουν καθημερινά αυτή τη νέα συνήθεια που έρχεται μεν από το παρελθόν αλλά ανήκει σίγουρα στο μέλλον.

Γιατί οι άνθρωποι που έχουν πάρει πάνω τους τέτοιες επιχειρήσεις -οι περισσότεροι παιδιά παλιών μπαρμπέρηδων- έχουν μεράκι, παρακολουθούν τις τάσεις της μόδας και δεν θυμίζουν σε τίποτα τον παππού που κούρευε στη γειτονιά σου τη δεκαετία του '80. Εξοπλισμένοι όχι μόνο με τατουάζ αλλά και με γνώσεις πάνω στο επάγγελμα, είναι σίγουρο ότι δεν θα σε απογοητεύσουν. Διαλέξαμε λοιπόν επτά από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα μπαρμπέρικα της Αθήνας -και του Πειραιά- και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τα επισκεφτείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κολλήσεις και δεν θα είσαι ποτέ πια ικανοποιημένος με ένα απλό κούρεμα είκοσι λεπτών.

1. Sir Barber

Βουλής 7, Στοά Χ. Μπολάνη, Αθήνα

2. Paul's barber shop & gentlemen's house

Yψηλαντου 167, Πειραιάς

3. Barber Rules

Εθνικής Αντίστασης 23, Χαλάνδρι

4. Don Barber & Groom

Αμερικής 16 & Βαλαωρίτου, Κολωνάκι

5. Elephant And Castle

Κολοκοτρώνη 21, Αθήνα

6. Bill's Barbershop

Μενελάου 88, Καλλιθέα

7. Aki Pierro Barber & Shop

Σόλωνος 45, Αθήνα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ