Είμαστε πιο υγιείς όταν ζούμε σε γραφικές τοποθεσίες είτε βρίσκονται στην εξοχή είτε στην πόλη

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι αν ζούμε σε περιοχές που έχουν αρκετό πράσινο είμαστε υγιέστεροι. Νέα έρευνα βρίσκει ότι είναι πολύ βοηθητικό το γραφικό, αισθητικά όμορφο και ευχάριστο στο μάτι περιβάλλον σαν σκηνικό από ταινία. Οι ερευνητές – για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα - χρησιμοποίησαν τις 1,5 εκατομμύριο βαθμολογίες σε 212.000 εικόνες  τοποθεσιών από τη Βρετανία τις οποίες είχαν βάλει οι χρήστες του σάιτ Scenic-Or-Not.
 

Υπάρχουν βέβαια πολλά δεδομένα που χρειάστηκε να λάβουν υπόψη τους οι ερευνητές από το Warwick Business School, όπως για παράδειγμα ότι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μένουν σε όμορφα και γραφικά μέρη , ότι οι πόλεις θυμίζουν λιγότερο «σκηνικό» καθώς επίσης και ότι οι πιο γραφικές περιοχές θα έχουν λιγότερη μόλυνση. Επίσης έλαβαν υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, που μπορεί να σχετίζονται με το επίπεδο υγείας, όπως είναι για παράδειγμα το εισόδημα και το επάγγελμα.

Έτσι, βρήκαν ότι οι άνθρωποι που έμεναν σε όμορφες τοποθεσίες «σαν ζωγραφιά» είχαν καλύτερη υγεία. Δεν επρόκειτο όμως για τις πιο πράσινες περιοχές αλλά και για εκείνες που είχαν ωραία θέα (π.χ. μία γραφική εκκλησία) ακόμα κι αν βρίσκονταν σε αστικό περιβάλλον. Ο στόχος μας λοιπόν θα πρέπει να είναι να ζήσουμε σε τοπία και περιβάλλοντα με ομορφιά και υψηλή αισθητική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ