Ένα σπίτι που πολλοί θα ζήλευαν - Παλιό υδραγωγείο μετατράπηκε σε οικία με φαντασία και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Μια ιστορία που σίγουρα δεν διαβάζουμε συχνά έλαβε χώρα σε ένα μικρό χωριό του Βελγίου.

Το 1938 κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο παλιό υδραγωγείο για τις ανάγκες του μικροσκοπικού χωριού Steenokkerzeel στο Βέλγιο. Για χρόνια έμεινε παρατημένο να παρακολουθεί το μικρό χωριό από το ύψος των 30 μέτρων του. Μέχρι που στο δρόμο του βρέθηκε ένας άνθρωπος με μεγάλη φαντασία.

Όταν ο Patrick Mets κοίταξε το υδραγωγείο, σύμφωνα με το θέμα της Athensvoice, είδε το σπίτι των ονείρων του. Και αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα. Έτσι, αφού το αγόρασε, ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Bham Design Studio τη μετατροπή του παλιού υδραγωγείου σε κατοικία για εκείνον και την οικογένειά του.

Βασικά στοιχεία του υδραγωγείου όπως το ταβάνι από μπετόν, οι σκάλες από σκυρόδεμα και η δεξαμενή νερού χωρητικότητας 250.000 λίτρων, διατηρήθηκαν για να μη χάσει το κτίριο την αρχική του ταυτότητα.

Παράλληλα όμως καθένας από τους συνολικά έξι ορόφους εξοπλίστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα παράθυρα μεγάλωσαν, προστέθηκαν ξύλινα πατώματα καθώς κι ένα ασανσέρ, ενώ κάθε ορατό δομικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου βάφτηκε σε σκούρο γκρι χρώμα, για να γίνει πιο ευδιάκριτη η αντίθεση μεταξύ του παλιού και του καινούργιου. Το κτίριο έχει τώρα ένα γκαράζ, ξενώνα, δύο μπάνια, κρεβατοκάμαρα, γραφείο, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και μια ταράτσα που προσφέρει πανοραμική θέα. Κι ένα ντιζαϊνάτο σπιτάκι για τη γάτα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ