"Ξύπνησα από το κώμα μετά από 15 χρόνια και νόμιζα ότι όλοι είχα τρελαθεί": Η εξομολόγηση του ανθρώπου που "έφυγε" όχι για πάντα

Μπορεί ένας προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Ισπανία που «πέθανε» για 15 χρόνια, αλλά σήμερα είναι ζωντανός και εξομολογείται την ιστορία του.

Το 1987 ο Μιγκέλ Παρόντο είχε ένα τροχαίο δυστύχημα και ξύπνησε από το κώμα στο οποίο έπεσε το 2002, καθώς ο πατέρας του, πιστός καθολικός, δεν επέτρεψε στους γιατρούς που μιλούσαν για τελειωμένη υπόθεση να κλείσουν τα μηχανήματα. Ο 47χρονος σήμερα άνδρας, μιλώντας στην El Pais, αναφέρει πως όταν ξύπνησε μετά από τα συνεχή χρόνια σε κώμα, νόμιζε ότι όλοι είχαν τρελαθεί.

Όλα συνέβησαν όταν ο Μιγκέλ έχασε τον έλεγχο του Renault 5 GT Turbo που οδηγούσε και έπεσε πάνω σε έναν τοίχο. Έπεσε σε κώμα στα 32 του και συνήλθε στα 47. Του είπαν ότι η περίπτωση του ήταν μία στο εκατομμύριο και πράγματι, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, από τότε δεν γνωρίζει κανέναν που να του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. «Μου είπαν ότι η μητέρα μου περνούσε όλο το χρόνο της μαζί μου στο νοσοκομείο, μέχρι που μια μέρα το 2002, άνοιξα τα μάτια μου», αναφέρει. Θυμάται ότι εκείνη την ώρα ήταν και η κόρη του μπροστά. «Είσαι η Almudena;» ρώτησε. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως όταν έχασε τις αισθήσεις του εκείνη ήταν 12 ετών και όταν ξύπνησε ήταν πλέον 28 ετών. «Το πρόσωπο της κόρης μου είναι η πρώτη μνήμη που έχω από τη νέα μου ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο Μιγκέλ στη συνέντευξη του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ