Very Good News: Tο TIME ανακήρυξε τον Άγγελο Τζωρτζίνη "Φωτογράφο πρακτορείου της χρονιάς"

Το περιοδικό ξεχώρισε τον Έλληνα φωτογράφο για το έργο του στην καταγραφή της ελληνικής οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας την ματιά του εξαιρετική. 

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης, που μόλις ανακηρύχθηκε wire photographer της χρονιάς, γεννήθηκε στο Αιγάλεω τον Νοέμβριο του 1984. . Ξεκίνησε την καριέρα του ως ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ. Εξωτερικός συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου από το 2007 και των New York Times από το 2010, κάλυψε την επικαιρότητα στην Μέση Ανατολή, ενώ πρόσφατα βρέθηκε στην κρίση της Ουκρανίας. Τα τελευταία χρόνια έστρεψε την προσοχή (και τον φακό του) στην καταγραφή της οικονομικής κρίσης. Άλλωστε, όπως δηλώνει, ζει και ο ίδιος μέσα στο ίδιο πρόβλημα.

Με τις φωτογραφίες του δεν ενδιαφέρεται να προωθήσει τον εαυτό του, αλλά να γίνεται κατανοητή η σημασία τους. Προτιμά να φωτογραφίζει ζητήματα που επηρεάζουν και τη δική του καθημερινότητα και τον προβληματίζουν.


Οι φετινές του φωτογραφίες από τη Λέσβο και τη Κω φιγουράρουν σήμερα στο ΤΙΜΕ. Όπως λέει και ο ίδιος, " Προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση και να δείχνουν όσα συνήθως οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν. Θέλω να κάνω εικόνες που θέτουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον αυτών των ανθρώπων".

Όπως αναφέρει το Time, η εξαιρετική δουλειά του Άγγελου Τζωρτζίνη για το Agence France-Presse ξεχώρισε μέσα σε μια χρονιά με πολλά και σημαντικά γεγονότα. Σημειώνει, μάλιστα, πως ο φακός τους κατέγραψε με μοναδικό τρόπο την αντίδραση της χώρας του σε δύο πρωτοφανείς κρίσεις, την οικονομική και την προσφυγική. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ