Story of the day: Αφαίρεσαν από αυτή την γυναίκα 12.000 πέτρες χολής! Άφωνος έμεινε ο χειρουργός

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας Ινδός γιατρός όταν αφαίρεσε από ασθενή του, περί τις 11.950 πέτρες στη χολή- που μάλλον πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ.

Σύμφωνα με την huffingtonpost.co.uk, ο Δρ. Makhan Lala Saha, Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος Επεμβατικός Ενδοσκόπος, αφαίρεσε τις πέτρες από τη χοληδόχο κύστη της 51χρονης Minati Mondal, σε μια χειρουργική επέμβαση -ορόσημο. Η γυναίκα, υπέφερε από χρόνιο κοιλιακό άλγος και παλινδρόμηση οξέος για δύο μήνες, και εισήχθη στο Νοσοκομείο Debdoot Sevayan στην Καλκούτα, στην ανατολική Ινδία, πριν από δύο εβδομάδες.

Μετά από διεξοδικές εξετάσεις και υπερήχους, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από μια σοβαρή περίπτωση χολολιθίασης. Ο Δρ. Saha, που αφαίρεσε το τεράστιο σύμπλεγμα με μια λαπαροσκοπική χειρουργική, είπε ότι προσδοκούσε έναν μεγάλο αριθμό από πέτρες, αλλά αυτό που διαπίστωσε ήταν σοκαριστικό. «Έμεινα έκπληκτος όταν είδα αυτό τον μεγάλο αριθμό λίθων που εξάγαμε από τη χοληδόχο κύστη αυτής της ασθενούς.

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι μια κύστη θα μπορούσε να περιέχει τόσες πολλές πέτρες», είπε σε δήλωσή του σε τοπικά πόρταλ. «Οι βοηθοί μου χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να μετρήσουν τον αριθμό των λίθων, που ήταν μεταξύ 2 και 5 χιλιοστά σε μέγεθος. Μας πήρε 50 λεπτά για να τις αφαιρέσουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ