Βρυξέλλες ξανά χαρούμενες: Ποδήλατα που φωσφορίζουν, δέντρα από Stella Artois – Σοκολατάκια & Βάφλες 

Οι Βρυξέλλες ξαναζούν και ντύνονται Χριστουγεννιάτικα μετά το τετραήμερο του φόβου της τρομοκρατίας που τους έκοψε το αίμα.

Μπορεί οι αστυνομικοί, αλλά και οι σαν «Ράμπο» φορτωμένοι στρατιώτες, να βρίσκονται παντού, ωστόσο το κλίμα των γιορτών ήρθε στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

'

Στη σύντομη επίσκεψή μου, το πρώτο που με εντυπωσίασε ήταν τα νέα ποδήλατα-ταξί που φωσφορίζουν μέσα στη  νύχτα. Σταθμεύουν κοντά στην περίφημη Grand Place και είναι διαθέσιμα για όποιον θέλει να διανύσει μια μικρή απόσταση στο, ούτως ή άλλως, μικρό κέντρο των Βρυξελλών, χωρίς να χωθεί σε ένα αυτοκίνητο.

Μοιάζουν με παιγνίδι αλλά είναι τα φουτουριστικά και όμορφα Taxi Bikes.

Η πανέμορφη Galerie de la Reine, για την οποία έχω γράψει πολλές φορές, κατάφωτη και γιορτινή, με άρχοντα πλέον τον διάσημο Βέλγο chocolatier Pierre Marcolini. Τα σοκολατάκια του μοιάζουν με μπιζού ή με μικρά γλυπτά σοκολάτας, ενώ ετούτα τα Χριστούγεννα τα δενδράκια του, σε κόκκινο ή lime, είναι αριστουργήματα!

Στη στοά παραμένει και ο «τρελός» στις τιμές του βελγικός οίκος Delvaux, με καλοφτιαγμένες είναι η αλήθεια τσάντες. Τελευταίο χτύπημα; 15.000 ευρώ μια τσάντα από κροκόδειλο…

Με τις δημοφιλείς και στους καλοφαγάδες της Ελλάδας βάφλες δημιούργησαν ένα πανέμορφο σπιτάκι οι ζαχαροπλάστες του ωραιότατου ξενοδοχείου Wilchers στην Avenue Louise.
Έπεσα πάνω στη στιγμή που στόλιζαν την είσοδο του με τα ζαχαρωτά σπιτάκια.

Παρατήρησα ένα ακόμα ανερχόμενο όνομα βελγικής σοκολάτας: MARY. Καθόλου πρωτότυπο, είναι από τις αρχές του 1900 δε!


Στο αεροδρόμιο έβγαλα μια selfie μπροστά στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο φτιαγμένο όλο από μπύρες Stella Artois, την άλλη διάσημη βελγική μάρκα.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Δείτε επίσης:

* To παραδοσιακό Πνεύμα των Χριστουγέννων στις ''πανευρωπαϊκές'' Βρυξέλλες - Αποκλειστικές φωτό και βίντεο

* Εκπληκτικό βίντεο: Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες - Το παιχνίδι του φωτός και των χρωμάτων στην στολισμένη Grand Place!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ