Όταν ο βασιλιάς της Αγγλίας Εδουάρδος ο 7ος εγκατέλειψε τον θρόνο & τα πλούτη του για τα μάτια μίας γυναίκας

Τα έκανε όλα για τη Γουάλις Σίμπσον, η οποία είχε άστατη ζωή.

Η γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά ήταν η Γουάλις Σίμπσον η οποία εκτός από Αμερικανίδα ήταν δύο φορές παντρεμένη, ενώ από τον δεύτερο γάμο της δεν είχε πάρει ακόμα διαζύγιο.

Ο Βασιλιάς γνωστός για την άστατη ζωή του, τις προτιμήσεις του στις παντρεμένες γυναίκες, αλλά και για το παρατσούκλι «πρίγκηπα playboy» που του είχαν αποδώσει όταν  απαίτησε να παντρευτεί την κοσμική Γουάλις Σίμπσον κάτι που ήταν ανεπίτρεπτο για έναν βασιλιά που ήταν ταυτόχρονα και υπέρτατος άρχων της Εκκλησίας της Αγγλίας. Δεν μπορούσε βλέπετε να παντρευτεί μία γυναίκα της οποίας οι δύο προηγούμενοι σύζυγοι βρίσκονταν στη ζωή.

Όταν ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Στάνλεϊ Μπάλντουιν, απείλησε να παραιτηθεί αν γινόταν αυτός ο γάμος προκυρρήσοντας πρόωρες εκλογές, ο Εδουάρδος δεν δίστασε να παραιτηθεί από το θρόνο του, παραδίνοντάς τον στον μικρότερο  αδελφό του, Αλμπερτ.

Μετά την παραίτηση μπόρεσε επιτέλους να παντρευτεί την αγαπημένη του στην Γαλλία, τον Ιούνιο του 1937, ενώ έλαβε και τον τίτλο του Δούκα του Γουίντσορ.

Όχι μόνο για την έκλυτη ζωή του, αλλά και για τις σχέσεις που είχε με τους πράκτορες των Ναζί κατηγορήθηκε, ο πρώην βασιλιάς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όσον αφορά την αγαπημένη του την Γουάλις, και ο δικός της βίος ήταν άστατος.

Η ίδια καταγόταν από οικογένεια ευγενών και πλουσίων της νότιας Αμερικής. Μπήκε εσώκλειστη σε διάσημο σχολείο όπου τα κορίτσια διάβαζαν μόνο τη Βίβλο, και είχαν ελάχιστες εξόδους. Αυτό την  έκανε μετά το διάσημο σχολείο να ριχτεί στην κοσμική ζωή. Λίγο καιρό αργότερα βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός αξιωματικού του ναυτικού, αλκοολικού και πράκτορα των ΗΠΑ. Μαζί του μετακομίζει και στην Κίνα και εκεί μαθαίνει τα μυστικά του μασάζ, τέχνη που εξασκεί σε οίκους ανοχής. Σύμφωνα με κάποιες βιογραφίες αυτό το μασάζ έκανε και στον Εδουάρδο, ξελογιάζοντάς τον.

Στην Κίνα και όντας ακόμα παντρεμένη η Γουάλις βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κόμη Γκαλεάτσι Τσιάνο, ο οποίος αργότερα έγινε γαμπρός του Μουσολίνι.

Η ίδια έμεινε έγκυος από τον Γκαλεάτσι ενώ ήταν ακόμη παντρεμένη και οδηγήθηκε στην έκτρωση ενώ εξαιτίας αυτού έμεινε στείρα. Όλα αυτά, έκαναν τον σύζυγό της να της ζητήσει διαζύγιο. Η ίδια δεν πτοήθηκε καθόλου, μιας και λίγο καιρό αργότερα παντρεύτηκε τον επιχειρηματία, Ερνεστ Σίμπσον.

Ούτε και με εκείνον όμως έκατσε μιας και γνώρισε τον πρώην Βασιλιά, στο πρόσωπο του οποίου βρήκε όλα όσα έψαχνε.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώνονται για τη σχέση και από κοινού με το FBI ερευνούν αν τα ερωτικά μασάζ του Γουάλις στους οίκους ανοχής της Κίνας ήταν στην πραγματικότητα φυτώρια πρακτόρων. Το FBI εκτιμούσε ότι η Γουάλις διατηρούσε σχέσεις με πολλούς ναζί αξιωματούχους, οι οποίοι βρίσκονταν στην εξουσία στη Γερμανία από το 1933. Η βρετανική κυβέρνηση φοβόταν ότι θα μπορούσε να υποκλέψει μυστικά έγγραφα από τον πρίγκηπα και να τα στέλνει στη Γερμανία. Υπάρχουν υποψίες ότι εκείνη είχε ωθήσει τον Εδουάρδο να αποκτήσει επαφές και φιλίες με τους ναζί.


Οι σοβαρές βιογραφίες του βασιλιά Εδουάρδου αναφέρουν ότι πίσω από μια ρομαντική αγάπη και μια άρνηση της βρετανικής αυλής να δεχτεί το γάμο του με την Γουάλις κρύβεται η πρόθεση της Μεγάλης Βρετανίας να εκδιώξει από τον θρόνο ένα ζευγάρι που διατηρούσε στενή επαφή με τους ναζί, ενώ  όπως αποκαλύφθηκε, η Γουάλις είχε εραστές και κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Εδουάρδο. Ένας από αυτούς ήταν και ο  Γερμανός πρέσβης στην Αγγλία, ο οποίος της έστελνε κάθε μέρα 17 γαρύφαλλα γράφοντας στην κάρτα: «Σου στέλνω τόσα γαρύφαλλα όσες είναι και οι φορές που κοιμηθήκαμε μαζί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ