Το Χριστουγεννιάτικο μενού του Άκη: Γαλόπουλα στήθος γεμιστή, χοιρινό με ανανά & άλλες γιορτινές νοστιμιές

Δείτε το γιορτινό μενού που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης για της ημέρες των Χριστουγέννων!

Για την υπέροχη αυτή πρόταση για το εορταστικό μας τραπέζι ευχαριστούμε τον Ακη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com

Συνταγή για τα Χριστούγεννα

-- Συστατικά --
1 κιλό κάλαντα
20 γρ. χριστουγεννιάτικα στολίδια
20 κιλά δώρα
50 γρ. αλμυρές και γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές
1 ρεβεγιόν
Γαρνίρουμε με 1 τόνο αγάπη
 
Όπως όλοι καταλάβατε, αυτή η εκτέλεση σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Χριστούγεννα! Και είμαι σίγουρος ότι ήδη ψάχνετε ιδέες και πιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και για τα Κυριακάτικα δείπνα και σουαρέ με οικογένεια, συγγενείς και φίλους.
 
Το χριστουγεννιάτικο μενού που σας προτείνω είναι από τα αγαπημένα μου.
Ίσως δεν είναι το κλασσικό και αναμενόμενο που περιμένατε, αποτελούμενο μόνο από τυπικά χριστουγεννιάτικα φαγητά και ελληνικά παραδοσιακά γλυκά Χριστουγέννων, αλλά είναι γεμάτο και από εναλλακτικές προτάσεις που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.
 
Πάρτε χαρτί και μολύβι, σημειώστε αυτές τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες συνταγές και ξεκινήστε να απολαμβάνετε τα αρώματα των χριστουγέννων που θα κατακλύσουν ολόκληρη την κουζίνα σας.
 
Ξεκινάμε λοιπόν, με το πιάτο που σίγουρα δε μπορεί να λείπει τη μεγάλη μέρα, τη γαλοπούλα. Ακουλουθήστε τη συνταγή για ψητό γεμιστό στήθος γαλοπούλας με κάστανα, πλούσια θρεπτικά λαχανικά όπως μπρόκολο, σπανάκι και καλαμπόκι και σάλτσα που θα καραμελώσει όλο το πιάτο και θα κάνει κάθε μπουκιά σας σκέτο λουκούμι.
 
 
Αν πάλι προτιμάτε χριστουγεννιάτικες συνταγές με χοιρινό, σας προτείνω την αγαπημένη μου: Χοιρινό ψητό με ανανά. Η συνταγή αυτή είναι τόσο απλή και τα συστατικά της τόσο μοναδικά που θα πάρετε ένα εξαιρετικό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα αφήνοντας τους καλεσμένους σας άναυδους.

 Και αφού έχετε τελειώσει με το κυρίως, έχοντας βάλει μπρος το φούρνο σας είτε για τη γαλοπούλα είτε για το χοιρινό, είμαι σίγουρος ότι ψάχνετε ήδη διάφορες χριστουγεννιάτικες συνταγές για ορεκτικά.
Ορεκτικά χριστούγεννων, εντυπωσιακά και απλά, εύκολα και πάνω απ’όλα γευστικά που θα συνοδεύουν τέλεια το κυρίως πιάτο σας.

Ικανοποιώντας λοιπόν και τους χορτοφάγους της παρέας, σας συνιστώ την κρύα σούπα με ρεβίθια και ταχίνι... 
 


 
μια πατατοσαλάτα πράσινη... 
 

 
και μπρουσκέτες με ψητές ελιές.
 

 Και ήρθε η ώρα για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά! Στο σημείο αυτό θέλω να σας προτείνω διαφορετικές χριστουγεννιάτικες συνταγές για γλυκά εκτός από τα γνωστά μας μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
 
Θα φτιάξουμε βέβαια σπιτικές παραδοσιακές δίπλες αλλά και stollen με αποξηραμένα βερίκοκα, cranberries και λικέρ πορτοκάλι.
 

 Kαι για όσους αναζητούν χριστουγεννιάτικες συνταγές για παιδιά, δοκιμάστε να τους φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή καλύτερα τα χριστουγεννιάτικα γερμανικά κουλουράκια που θα βρείτε εδώ.

 

 Τέλος, για ένα ελαφρύ επιδόρπιο και για να κλείσετε εντυπωσιακά το γεύμα των Χριστουγέννων, δοκιμάστε τη χειμωνιάτικη φρουτοσαλάτα με βερίκοκα, σύκα, αχλάδια, ξινόμηλο και ρόδι.

 

Το μενού ολοκληρώθηκε, αλλά οι συνταγές των Χριστουγέννων μπορεί να ποικίλουν και καθημερινά να βομβαρδίζεστε από καινούριες ιδέες, εντυπωσιακές δημιουργίες και ποικίλες προτάσεις χριστουγεννιάτικων φαγητών και γλυκών.

Μην πονοκεφαλιάζετε όμως άλλο.
 
Ξεκινήστε από εδώ, βάλτε λίγη φαντασία και πασπαλίστε με τις δικές σας προσωπικές πινελιές, κάνοντας αυτά τα Χριστούγεννα τη δική σας γαστριμαργική περιπέτεια και τη γιορτή που θα θυμάται όλη η οκογένεια.
 
Καλές γιορτές σε όλους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ