Ο καθένας τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό με την υπηρεσία μουσικής iTunes Radio που παρουσίασε η Apple! (βίντεο)‏

Την ψηφιακή υπηρεσία μουσικής iTunes Radio παρουσίασε την Δευτέρα η Apple, στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών που διοργανώνει η εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο.

Την ψηφιακή υπηρεσία μουσικής iTunes Radio παρουσίασε την Δευτέρα η Apple, στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών που διοργανώνει η εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο.



Πρόκειται για μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι συσκευών iPod, iPhone και iPad, αλλά και συσκευών Apple TV, θα μπορούν να ακούν τα προγράμματα του «προσωπικού ραδιοφωνικού τους σταθμού», τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στις μουσικές προτιμήσεις τους, δηλαδή στα τραγούδια που έχουν ακούσει ή έχουν αγοράσει από το iTunes. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ.

Με το iTunes Radio, η Apple εισέρχεται στην αγορά μουσικών υπηρεσιών όπως το Spotify, το Pandora και το Rdiο, υπηρεσίες που μεταδίδουν μουσική στις φορητές συσκευές των εγγεγραμμένων χρηστών τους με τεχνολογία ροής (streaming) βάσει των προσωπικών προτιμήσεών τους.

Η Apple έχει περί τα 500 εκατ. χρήστες που ακούν ή/και αγοράζουν μουσική από το διαδικτυακό κατάστημα μουσικής iTunes).

Νέα έκδοση του λογισμικού για κινητά και λάπτοπ


Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ ανακοίνωσε το λανσάρισμα του iOS 7, της νέας έκδοσης του λογισμικού που τρέχει στις φορητές συσκευές της εταιρείας (iPhone, iPad και iPod touch). Ο επικεφαλής της εταιρείας χαρακτήρισε το νέο λειτουργικό σύστημα τη «μεγαλύτερη αλλαγή στο iOS από την εισαγωγή του iPhone».

Η Apple ανακοίνωσε, ακόμη, τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών Mac, με την ονομασία Maverick, αλλά και το βελτιωμένο πρόγραμμα περιήγησης Safari, το οποίο θα είναι εγκατεστημένο στο νέο λογισμικό.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε την υπηρεσία iCloud Keychain, η οποία θα αποθηκεύει και θα «θυμάται» τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών σε διάφορα σάιτ και πλατφόρμες, αλλά και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών τους, για να τους βοηθήσει να έχουν διαφορετικά passwords για κάθε ιστότοπο, χωρίς να χρειάζεται να τα πληκτρολογούν κάθε φορά.

Νέα MacBook

Στο συνέδριο της Apple ανακοινώθηκε το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου του φορητού υπολογιστή MacBook Air με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ειδικότερα, το 11 ιντσών μοντέλο (θα κοστίζει 999 δολάρια) θα έχει εννέα ώρες διάρκεια ζωής, αντί για πέντε που έχει το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το MacBook 13 ιντσών ( με κόστος 1.099 δολαρίων) θα έχει 12 ώρες ζωής, αντί επτά που έχει το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ