Τραγικό τέλος για γενναίο βρετανό εξερευνητή: Διέσχιζε μόνος πεζός την Ανταρκτική & χωρίς βοήθεια

Αν και απείχε μόλις 48 χιλιόμετρα από τον στόχο του, ο εξερευνητής από την Μεγάλη Βρετανία δεν τα κατάφερε...

Σαν επιθυμία είχε να ολοκληρώσει την διέλευση της Ανταρκτικής, την οποία είχε αφήσει ανολοκλήρωτη ο εξερευνητής Sir Ernest Shackleton το 1915, είχε ο εξερευνητής Henry Worsley. Θα ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που κάποιος θα διέσχιζε την Ανταρκτική μόνος, πεζός και χωρίς βοήθεια σύμφωνα με τους διοργανωτές της επιχείρησης.   

Ωστόσο, σήμερα η οικογένεια του 55χρονου πρώην στρατιωτικού ανακοίνωσε πως ο Worsley πέθανε τελικά στη Χιλή λίγο πριν κατορθώσει να διασχίσει με αυτόν τον τρόπο την Ανταρκτική, με μόλις 48 χιλιόμετρα να τον χωρίζουν από τον στόχο του.

"Με σπαρακτική λύπη σας ανακοινώνω ότι ο σύζυγός μου Henry Worsley πέθανε συνεπεία πλήρους ανεπάρκειας των οργάνων του", εξηγεί σε ανακοίνωσή της η σύζυγός του.  

Ο Henry Worsley αναγκάσθηκε να καλέσει σε βοήθεια την 71η ημέρα του εγχειρήματός του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πούντα Αρένας, στο νότιο άκρο της Χιλής. Ο εξερευνητής, πατέρας δύο παιδιών, είχε διασχίσει απόσταση 1.600 χιλιομέτρων στην Ανταρκτική και υπέφερε από εξάντληση και αφυδάτωση. Στην Πούντα Αρένας οι γιατροί διέγνωσαν επιπλέον βακτηριακή περιτονίτιδα. 

"Ήταν ένας άνθρωπος που έδειξε μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα. Χάσαμε ένα φίλο, αλλά θα παραμείνει για εμάς όλους πηγή έμπνευσης" ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, χορηγός της αποστολής. Η προσπάθεια του Henry Worsley επέτρεψε τη συγκέντρωση περισσότερων των 130.000 ευρώ, όπως αναφέρουν Guardian και Dailymail, υπέρ των τραυματισμένων στρατιωτικών μέσω του Endeavour Fund, το οποίο υποστηρίζεται από τον δούκα και την δούκισσα του Κέμπριτζ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ