Zonars: Η αίσθηση του παλιού αναβιώνει μέσα από την σύγχρονη ματιά στην καρδιά της Αθήνας

Τον Αύγουστο του Ιστορικού 1940,όταν εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, ξεκινάει η ιστορία του γνωστού καταστήματος.

Το ιστορικό στέκι στο κέντρο της Αθήνας φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια στο κομψό και πολυτελές περιβάλλον του τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μάνου Χατζιδάκι, της Μελίνα Μερκούρη, της Σοφίας Λόρεν, του Άντονι Κουίν και πολλών άλλων.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά η ιστορία αναβιώνει, τα δύο αδέρφια Σπύρος και Χρύσανθος Πανάς ανέλαβαν να επαναλειτουργήσουν το ιστορικό Zonars με γνώμονα ότι  η εστίαση και η διασκέδαση είναι κομμάτια του πολιτισμού μας. 

Η αίσθηση του παλιού Zonars αναβιώνει μέσα από την σύγχρονη ματιά του αρχιτεκτονικού γραφείου  K-studio (Δημήτρης Καραμπατάκης και συνεργάτες) και την σκηνογραφική επιμέλεια του σπουδαίου Διονύση Φωτόπουλου με σεβασμό στην ιστορικότητα δημιουργώντας  έναν χώρο που θυμίζει όπως τότε στην αρχή της λειτουργίας του lobby ξενοδοχείου και λειτουργεί από το πρωί έως αργά το βράδυ. 

O πεζόδρομος της Βουκουρεστίου μετατρέπεται σε ένα καινούργιο προορισμό, μια καινούργια γειτονιά με Ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα για Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θα επιλέξουν να περιηγηθούν και να απολαύσουν το καφέ , το φαγητό ή το ποτό τους στο εξωτερικά τραπέζια του Zonars υπό τις κλασσικές μελωδίες της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Μια πρώτη επίσκεψη αρκεί για να μαγευτείς από την επιβλητικότητα. Πίσω το κεντρικό μπαρ η προετοιμασία των εδεσμάτων και των επιδορπίων από το πρωί έως και τα μεσάνυχτα δεσπόζει στο χώρο σαν μια live performance που εκτυλίσσετε, και όπου και να επιλέξει να κάτσει ο επισκέπτης στο Cocktail Bar είτε στο Coffee corner ή το Sushi bar μπορεί να απολαύσει.

Το μενού υπογράφει ο βραβευμένος Executive Chef Νίκος Σκλήρας ενώ αγαπημένες γευστικές επιλογές σημαντικών προσωπικοτήτων επανατοποθετούνται στην κάρτα του μενού  φέροντας το όνομα τους. Τις πρωινές ώρες μέσα από τις πλατιές τζαμαρίες διαχέεται το φως ανάμεσα από τα τραπέζια και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ και πρωινό τους εκεί που σκίτσαρε ο Γιάννης Τσαρούχης με θέα τα νεοκλασικά κτήρια και απολαμβάνοντας την ανανεωμένη αίγλη του ιστορικού σημείου και του πεζόδρομου της Βουκουρεστίου.

Όσο η ώρα περνάει οι κουρτίνες κλείνουν, το τζάκι ανάβει και ο φωτισμός που αναδύεται από τα φωτιστικά του διεθνούς φήμης industrial designer Michael Anastassiades μεταμορφώνει το Zonars σε ένα κοσμοπολίτικο Lounge Bar Restaurant, με την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό να μετατρέπεται σε ιδανική για τα βράδια στην Αθήνα.

Επιπλέον επαναφέρεται η παλιά συνήθεια του after noon tea, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπό τους ήχους της live κλασσικής μουσικής, τα γλυκίσματα τους από τα περαστικά τρόλεϊ των σερβιτόρων που φορούν στολές ραμμένες από την εταιρεία Στρογγυλός,  ένα από τα πιο παλιά όπως αναφέρει το athensmagazine και ιστορικά καταστήματα ρούχων στην Αθήνα.

Το Zonars είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για την Αθήνα και τον ιδανικό προορισμό για τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες. Η ιστορία αναβιώνει στο προσφιλέστερο στέκι πολιτικής, καλλιτεχνικής και κοσμικής Αθήνας. Μια καινούργια αστική γειτονιά δημιουργείται στην καρδιά της Αθήνας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ