Κάνει υπερήφανη και την Ολλανδία ο κορυφαίος ερευνητής Γιώργος Κόρδας! Τα νέα του παγκόσμιου Έλληνα της νανοτεχνολογίας

Ο Γιώργος Κόρδας είναι ένας από τους ανθρώπους που με την καινοτομία των δράσεων τους μέσα στο 2015 κέρδισε την προσοχή του Eirinika - Made in Greece αλλά και τον σεβασμό και θαυμασμό όλων μας.

 Το έργο του, μαζί με ένα έργο του ΙΤΕ/Γκιζελή, είναι μεταξύ των δύο ελληνικών έργων (από αυτά που διαβιβάσθηκαν από ΓΓΕΤ) που περιλαμβάνονται στην έκδοση της Ολλανδικής Προεδρίας με τίτλο: ACHIEVEMENTS OF FP7   - Examples that make us proud. 

Επιπρόσθετα ο Επίτροπος Κ. Moedas στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε αποκλειστικά μόνο σε ένα έργο, το δικό του και είπε  "ειδικά για το έργο sol gel οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον τρόπο που ξοδεύτηκαν τα λεφτά τους''.  

Ο κύριος Γιώργος Κόρδας εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο "Δημόκριτος" και είναι ειδικός στη νανοθεραπεία. Σκοπεύει να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς του που χρηματοδοτείται από την ΕΕ αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας γιά την έρευνα της θανατηφόρας ασθένειας . 

Η ομιλία του στο  TEDxLesvos

Στο TEDxLesvos μίλησε για το πως μια προσωπική περιπέτεια υγείας τον οδήγησε να σκεφτεί εναλλακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ανέτρεξε στην Οδύσσεια και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει έναν σύγχρονο Δούρειο Ίππο: Την νανοτεχνολογία.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ