Πεντανόστιμη συνταγή δια χειρός Βαγγέλη Δρίσκα - Στην κουζίνα ολοταχώς για μυλοκόπι με αρωματική σάλτσα και πατατοσαλάτα

Μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση μας παρουσιάζει ο αγαπημένος σεφ για ακόμη μια φορά...

Υλικά:

Φιλέτο μυλοκόπι - 1 κιλό
Πατάτες Κύπρου - 600 γρ.
Αρωματική σάλτσα ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ «ΟΛΑ ΣΕ 1» - 1 βάζο
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ελαιόλαδο
Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τες για 20 λεπτά (ή λίγο περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος τους). Στραγγίστε τες, πασπαλίστε τες με λίγες νιφάδες ανθού αλατιού και ρίξτε 3-4 κουταλιές αρωματική σάλτσα. Ανακατέψτε προσεκτικά και σερβίρετε. Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε τα κομμάτια του ψαριού σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Προσθέστε 3 κουταλιές αρωματική σάλτσα και ανακατέψτε προσεκτικά για να μη διαλυθούν τα φιλετάκια του ψαριού. Κατεβάστε από την φωτιά. Σερβίρετε το μυλοκόπι με την πατατοσαλάτα.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ