Τα 5 νέα και ωραία μπαράκια της Αθήνας: Κέντρο, Σύνταγμα, Γκάζι, Σόλωνος ή Μετς;

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κλείσει μήνας από την τελευταία φορά που μιλούσαμε για τα πιο φρέσκα μπαράκια της Αθήνας και ήδη μετράμε νέες αφίξεις στον νυχτερινό χάρτη της πόλης. 

Μια σαλονικιώτικη μεταγραφή, ένα νέο μπαράκι σε μια από τις ομορφότερες αθηναϊκές γειτονιές, το Μετς, που διατηρεί το μπαρ-ο-προφίλ του ακόμα χαμηλό, ένα μπαρ που ίσως σας βάλει να επιστρέψετε στο διαμετρικά αντίθετο Γκάζι και ένα νουάρ στέκι είναι μερικά μόνο από τα πολλά και ενδιαφέροντα νέα της πόλης. 

της Ηρώς Κουνάδη

Εφημερίδα ATH 
Σίνα 6 και Βησσαρίωνος, τηλ: 6944880475

Η αθηναϊκή μετενσάρκωση του γνωστού και μη εξαιρετέου θεσσαλονικιώτικου μπαρ που λέγεται Εφημερίδα SKG άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες της κοντά στη Νομική, πλημμύρισε τους τοίχους της με street art δημιουργίες (ένας εκ των δύο δημιουργών της είναι, άλλωστε, γνωστός street artist) και ξεκίνησε να μας κακομαθαίνει με άψογα καφεδάκια, ζουμερά burgers και ωραία κοκτέιλ με το που πάρει να βραδιάζει. Οι τιμές τους είναι ωραιότατες (ξεκινούν από τα 7€) οι μουσικές κινούνται σε freestyle μονοπάτια, και ένας τοίχος με την επιγραφή “paint your own shit” μας προτρέπει να ξυπνήσουμε τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας.

 

Κάιν 
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς, Τηλ.: 6949 445158

Το εντελώς αρτιστίκ περιβάλλον του ταιριάζει γάντι στο ύφος της γειτονιάς του: χειροποίητα διακοσμητικά, vintage σιδερένια έπιπλα, art deco φωτιστικά και μεγάλες τζαμαρίες για να λούζουν στο φως το εσωτερικό του τα πρωινά και να επιτρέπουν το χάζι έξω. Το Κάιν, άλλωστε, μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκι, βγάζει και τραπεζάκια έξω όταν ο καιρός το επιτρέπει, και παίζει ωραίες μουσικές που συχνά παρεκκλίνουν από την πεπατημένη της funk-o-jazz προς πιο ροκ μονοπάτια. 
Τα δε κοκτέιλ του είναι μια ιστορία μόνα τους. Δοκιμάστε, για του λόγου το αληθές, το Canadian Fig με μαύρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου (γνωστό και ως maple syrup που κάνει λαχταριστά τα pancakes μας) τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι, ή το Tommy’s Cucumber, με τεκίλα, μέλι αγαύης, αγγούρι, σιρόπι τσίλι, λικέρ πορτοκάλι και μοσχολέμονο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€. 

 

The Trap 
Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ: 2103215561

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ