Με βροχές και χιόνια το Σάββατο - Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα - Δείτε που θα βρέξει

Με κακοκαιρία θα ξεκινήσει η μέρα αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα ενώ νωρίς το πρωί θα υπάρχει παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα φθάσει από 2 έως 10 βαθμούς.

 

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπές περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός, με τους άνεμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φθάσει από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά με εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 7 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βίντεο: weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ