55.000 Σύροι πρόσφυγες κινούνται προς τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία

Στα σύνορα με την Τουρκία κατευθύνονται περίπου 55.000 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από την εμπόλεμη κατάσταση της χώρας τους.

«Έχουμε ήδη δεχθεί 5.000 απ' αυτούς, ενώ άλλοι 50.000 έως 55.000 βρίσκονται στο δρόμο προς τα σύνορα και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε εκεί επειδή οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο Άμστερνταμ.

Ωστόσο, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι το τουρκικό μεθοριακό πέρασμα του Οντσούπιναρ παραμένει κλειστό για τους χιλιάδες Σύρους που συνωστίζονται. Ο Τούρκος υπουργός δεν έδωσε την παραμικρή διευκρίνιση για το πότε η Τουρκία θα ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα, την ώρα που σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 20.000 άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Μπαμπ αλ-Σαλάμα, στη συριακή πλευρά του Οντσούπιναρ.
 
Ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Κιλίς, στην οποία ανήκει το Οντσούπιναρ, δήλωσε πως περίπου 35.000 Σύροι πρόσφυγες έφθασαν το τελευταίο 48ωρο στα τουρκικά σύνορα, ενώ εκτίμησε πως άλλοι 70.000 Σύροι είναι πιθανό να καταφθάσουν εκεί, αν συνεχισθούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και η προέλαση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ