Χειμωνιάτικη, γρήγορη & πεντανόστιμη μανιταρόσουπα με τη βοήθεια του Βαγγέλη Δρίσκα - Στην κουζίνα ολοταχώς!

Μια ακόμη ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση μας παρουσιάζει ο αγαπημένος σεφ...

Υλικά:

Φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια - 250 γρ.
Πορτομπέλο - 250 γρ.
Αποξηραμένα μανιτάρια (κανθαρέλες, βασιλομανίταρα) - 50 γρ.
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 3 κουτ. σούπας
Πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 2 κουτ. γλυκού
Πράσα ψιλοκομμένα - 2
Μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους - 1
Μπράντι - 1 σφηνάκι
Ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών - 1 ½ λίτρο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός - 2 κουτ. σούπας
Χυμός λεμονιού - 2 κουτ. σούπας
Τριμμένη παρμεζάνα - 4-5 κουτ. σούπας
Γάλα - 100 ml
Κορνφλάουρ - 1 κουτ. σούπας
Ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μουσκέψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήστε τα τουλάχιστον για 1 ώρα για να μαλακώσουν. Βγάλτε τα από το νερό και ψιλοκόψτε τα. Περάστε το νερό στο οποίο μούσκεψαν από ένα λεπτό σουρωτήρι ή φίλτρο του καφέ και κρατήστε το για το μαγείρεμα. Σκουπίστε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτομπέλο και ψιλοκόψτε τα.

Βάλτε στην κατσαρόλα 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, τα πράσα και τα φρέσκα μανιτάρια. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα και μετά ρίξτε τα στραγγισμένα (αποξηραμένα) μανιτάρια και το μπράντι. Αφήστε τα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε στην κατσαρόλα την πατάτα, τον ζωμό και το νερό των μανιταριών. Αλατοπιπερώστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Ανακατέψτε το γάλα με το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμονιού και ρίξτε το μείγμα στην σούπα. Ανακατέψτε και αφήστε την σούπα να πάρει μία βράση. Βάλτε σε κάθε πιάτο λίγη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ