O πιο έξυπνος οδηγός για μανικιούρ-πεντικιούρ στο σπίτι - Πώς να έχετε περιποιημένα άκρα χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να πετύχετε μόνες σας το επαγγελματικό αποτέλεσμα που προσφέρουν τα ινστιτούτα αισθητικής.

 

Ενισχύστε τα αδύναμα νύχια

Δώστε τους σχήμα με μια λίμα και με φορά από τις άκρες προς τη μέση. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το σπάσιμο. Στη συνέχεια απλώστε ένα ειδικό βερνίκι για θρέψη και ενυδάτωση.

 

Νικήστε τους κίτρινους λεκέδες 

Αφαιρέστε το βερνίκι με ασετόν και λιμάρετε ελαφρά την επιφάνεια των νυχιών με ένα buffer για να τονώσετε τη μικροκυκλοφορία. Έπειτα βυθίστε τα για μερικά λεπτά σε μπολ με λεμόνι ή ξίδι αραιωμένο με νερό.

Το μανικιούρ step by step 

Με μια γυάλινη λίμα δώστε σχήμα στα νύχια. Το συγκεκριμένο υλικό δεν προκαλεί φθορές, γι' αυτό και είναι προτιμότερο από άλλα. (design-glassware.com)
Χρησιμοποιήστε buffer ώστε να λειάνετε την επιφάνεια και τις άκρες και μετά απλώστε βερνίκι βάσης. Στη συνέχεια βάψτε τα στην απόχρωση της επιλογής σας τοποθετώντας το πινέλο στη βάση του νυχιού και με κίνηση προς τα πάνω. Μόλις στεγνώσει η πρώτη στρώση, επαναλάβετε για να καλύψετε τυχόν ατέλειες και να ενισχύσετε το χρώμα. Αφαιρέστε το περίσσιο βερνίκι γύρω από τα νύχια με μία μπατονέτα εμποτισμένη με ασετόν. Τελειοποιήστε με μία λεπτή στρώση top coat για λάμψη και διάρκεια στο αποτέλεσμα.

To πεντικιούρ σωστά 

Κόψτε και λιμάρετε τα νύχια με μια συγκεκριμένη φορά αποφεύγοντας την κίνηση μπρος πίσω γιατί έτσι γίνονται αδύναμα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ειδικό προϊόν για να μαλακώσουν οι παρανυχίδες. Έπειτα με ηλεκτρική λίμα απομακρύνετε το σκληρό δέρμα από τις φτέρνες, ώστε να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε βυθίζοντας τα πόδια σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Λίγο πριν μουλιάσουν, στεγνώστε τα με μια πετσέτα, τρίψτε την επιφάνεια των νυχιών με buffer και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα ποδιών. Απλώστε μία λεπτή στρώση base coat, από πάνω περάστε το αγαπημένο σας χρώμα δύο φορές και μετά μία στρώση top coat και είστε έτοιμες.
Tip: Περιμένετε 1'-2' πριν από κάθε εφαρμογή του βερνικιού.

ΠΗΓΗ: elle.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ