21 εστιατόρια για Βαλεντίνους: Όλα τα βαλάντια, όλα τα γούστα & πολύ έρωτα στο πιάτο

Με αφορμή την ημέρα του Έρωτα, αναζητείστε το γευστικό σενάριο που σας ταιριάζει περισσότερο για το πρωί, το μεσημέρι ή το βράδυ…

F+W by Olivier Campanha

Ο έρωτας έχει τη... συνταγή του. Ένα παιχνίδι ισορροπίας είναι κι αυτός. Κι αν έχει την επίσημη ημέρα του, ωράριο δεν έχει. Εξ ου και ο Γάλλος σεφ Οlivier Campanha στο «F+W» στο Κολωνάκι προτείνει για τους αθηναίους amoureux τρία διαφορετικά φινετσάτα γαστρονομικά σενάρια, που εξελίσσονται με τερίνα φουαγκρά, βασιλικό καβούρι με κανελόνι, κόντρα Charolais de Bourgogne... Μπορείτε να προτιμήσετε ένα ρομαντικό μεσημεριανό τετ-α-τετ στις 3 μ.μ. ή ένα early dinner στις 6.30 μ.μ. απολαμβάνοντας ένα μενού 5 πιάτων και 5 κρασιών (με € 65 το άτομο ), ή να επιλέξετε τη βραδινή αλληλουχία 8 πιάτων και 7 κρασιών (€ 90 το άτομο ), στις 9.30 μ.μ.

Varoulko Seaside

Γαστρονομικά καρδιοχτύπια περιμένουν τους ερωτευμένους στις 13 και 14/2 στο εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο. Στο κομψό ντεκ του «Varoulko Seaside», πλάι στο κύμα, ο Βαλεντίνος έρχεται με δυο μενού δημιουργικής ψαροφαγίας: το Heartbeat (μανιταρόσουπα με καβούρι και ελαιόλαδο τρούφας, φιλέτο σολομού με τσορίθο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα, ριζότο με γαρίδες και ρατατούιγ λαχανικών και επιδόρπιο-suprise με € 50 το άτομο ) και το Love Attack (ζελεδάκι ούζου και αβγοτάραχο, Μεσολογγίου, σεβίτσε τσιπούρας, μανιταρόσουπα με καβούρι, καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά πατάτας, ριζότο με γαρίδες και ακόμη ένα επιδόρπιο-surpise, με € 60 το άτομο ).

Dinner in the sky

Γι’ αυτό το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου θα χρειαστεί να… προσδεθείτε: τo Dinner in the Sky στις 14/2, που κλείνει ένα χρόνο παρουσίας στην Αθήνα, ετοιμάζει ένα σπέσιαλ μενού για ερωτευμένους, πάντα σε συνεργασία με το μαγειρικό team του «Δειπνοσοφιστήριον». Η ειδική πλατφόρμα του «ιπτάμενου» εστιατορίου θα ανυψωθεί και πάλι 50 μέτρα πάνω από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η θέα δεν παίζεται: από τη μία η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός και από την άλλη η Αίγινα και η Σαλαμίνα. Κρατήσεις στο www.dinnerinthesky.gr

Mono Restaurant

Στο ανανεωμένο αισθητικά εστιατόριο πίσω από τη Μητρόπολη –η πρόσφατη ανακαίνιση του πήγε πολύ – το ρομαντικό τετ α τετ του Βαλεντίνου έχει επίσης το μενού του (€ 5 πιάτων, με € 40 το άτομο, wine matching με 5 κρασιά € 20 ): φιλέτο ορτύκι σε γλάσο από passion fruit, θράψαλο σοτέ τυλιγμένο με σπεκ και σταμναγκάθι, ριζότο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί, πικάνια με baby πατάτες σοτέ και πάβλοβα με κρέμα λουίζας, σορμπέ φραμπουάζ και τριαντάφυλλο.

CTC

Μόνο για αυτή την Κυριακή, κινούμενος στο ρυθμό του Αγίου Βαλεντίνου, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης δημιουργεί δύο διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας, για εκείνον και για εκείνη, συνδυάζοντας αγαπημένα πιάτα, όπως η βελουτέ από καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο, με ειδικές για τη βραδιά συνθέσεις (6 πιάτα με € 72 το άτομο, με wine pairing 5 ποτηριών, ένα εκ των οποίων αφρώδες, € 90 ). Προσφέρονται 2 seatings (7 – 9.30 μ.μ., 9.50 μ.μ. – κλείσιμο ), ενώ όσα ζευγάρια προτιμήσουν το πρώτο seating θα έχουν έκπτωση 15%.

Nice ’n’ easy

Love is in the air και σε Αθήνα και Κηφισιά κερνάνε κοκτέιλ σαμπάνιας και φτιάχνουν μια σειρά από πιάτα ημέρας ειδικά για την περίσταση: ταρτάρ ελαφροκαπνισμένου σολομού με μυρωδικά και αβοκάντο, σαλάτα «του έρωτα» με πικάντικη ρόκα και χειμωνιάτικα σαλατικά με ρόδι, κάσιους και cranberries, Surf ‘n’ turf φιλετάκια μινιόν με γαρίδες σε σάλτσα Madera και ganache bitter σοκολάτας με μαριναρισμένες φράουλες. Μπορείτε κάλλιστα να τα συνδυάσετε και με τα κλασικά πιάτα του καταλόγου.

Chefi the Restaurant

Ένα πλούσιο μενού για δύο έχει ετοιμάσει και ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης στο καλαίσθητο εστιατόριο του Χαλανδρίου. Μετά από ένα ποτήρι αφρώδες κρασί με ρόδι και φράουλες –έτσι για να μπείτε στο κλίμα– θα ακολουθήσει βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και πορτοκάλι, σολομός τεριγιάκι με ζελέ ponzu, ριζότο ταρτούφο με μους μασκαρπόνε, τσορίθο και φράουλες, μοσχαράκι γάλακτος σε κρασί Porto και δύο γλυκές επιλογές: σοκολάτα-πραλίνα με φρούτα του πάθους και παγωτό μάνγκο, και τρούφες σοκολάτας γάλακτος με Amaretto (€ 35 το άτομο ).

Μonk

Το wine bar του κέντρου θα σας βάλει στο mood με ερωτικές μουσικές, κεριά κι ένα μενού (€ 25 το άτομο ) όπου Πύλη λευκό-Κτήμα Μιχαηλίδη 2015, Τράγος ερυθρό-Κτήμα Πότσιος 2015, και Deus ημίγλυκο αφρώδες- Cavino σετάρονται με σαλάτα «του Βαλεντίνου», ριζότο με κρέμα παρμεζάνας, μανιτάρια και κοτόπουλο (ή ψαρονέφρι σε ροζέ σάλτσα ) και μιλφέιγ.

Amici

Ένα μενού για όσους είναι κάτι παραπάνω από amici (για δύο, με κρασί, με € 50 ) προτείνει στις 14/2 το εστιατόριο του Πειραιά: βελουτέ μανιταριών, σαλάτα με φράουλες, μανούρι και μακαντέμια, σολομό με κους κους (ή πανσέτα sous vide με πουρέ πατάτας ή χειροποίητο τορτέλι με μοσχαράκι ραγού ) και crumble με μους σοκολάτας.

Milos

Στο διάσημο εστιατόριο του Κώστα Σπηλιάδη ο έρωτας περνάει… από τη θάλασσα. Η βραδιά ξεκινάει με Amalia Τσέλεπου στο ποτήρι, κυδώνια και γυαλιστερές, τσιπούρα σασίμι, σουπιά ψητή με ριζότο στο μελάνι της, λαβράκι ψητό και χόρτα εποχής κεντάνε στο γεύμα (12.30 – 4.30 μ.μ. ) ή το δείπνο (από τις 7 μ.μ. ) αυτής της αφιερωμένης στα ζευγάρια Κυριακής άρωμα αλμύρας, με το μενού το οποίο κοστίζει € 42 το άτομο, να κλείνει με coulant σοκολάτας Valhrona με παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο.

Σπονδή

Με μια σύγχρονη γαλλική γαστρονομική πρόταση γιορτάζει την μέρα των ερωτευμένων το εστιατόριο του Παγκρατίου. Φίνα πιάτα θα εναλλάσσονται στη σάλα, ξεκινώντας από φουαγκρά με μιλφέιγ κυδώνι, ραβέντι και λουίζα και τοπιναμπούρ με κονσομέ βουτύρου και μαύρη τρούφα, και συνεχίζοντας με αστακό με εσπριδοειδή, φιλέτο πάπιας με αποξηραμένο βερίκοκο και φιστίκι, μουσλίν πατάτας με τυρί Reblochon και τρούφα και σοκολάτα «του Αγίου Βαλεντίνου». Εκτός του παραπάνω μενού 6 πιάτων (€ 120 το άτομο ), μπορείτε να επιλέξετε μενού 4 πιάτων με € 90.

Μusique Cafe & More

Στο ρυθμό του Βαλεντίνου και το δημοφιλές cafe-restaurant του Παγκρατίου, προτείνει μενού για δύο (€ 40 το ζευγάρι ): σας καλοσωρίζει με ένα ποτό και συνεχίζει με σαλάτα ρόκα-σπανάκι με καπνιστή πανσέτα και μανούρι, ρολάκια με φέτα και μαρμελάδα ντομάτα, δύο πιάτα ψαρονέφρι με φρέσκο ραβιόλι μανιτάρι, σπεκ και άρωμα τρούφας και κλείνει με τσιζκέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι.

Αγορά

Στο ζεστό εστιατόριο των Αμπελοκήπων με την όμορφα κλασική αύρα στις 14/2 σερβίρουν ένα πλούσιο μενού 4 πιάτων: σαλάτα μεσκλάν με ρόδι, χουρμάδες και κροκέτες από καπνιστό κοτόπουλο, φρέσκιες ραβιόλες με ρικότα και σπανάκι σε πέστο καρυδιού με δεντρολίβανο, πορτοκάλι και αφρό γκοργκοντζόλας, χοιρινό φιλέτο γεμιστό με χαλούμι και δαμάσκηνα και πάβλοβα σοκολάτας (€ 35 το άτομο με ένα ποτήρι Moscato D’Asti ).

Matsuhisa Athens

Ο αέρας του Αγίου Βαλεντίνου διαπνέει το Omakase του γνωστού ιαπωνικού εστιατορίου με την πολύ όμορφη θεά στην αθηναϊκή ριβιέρα: στις 14/2 το set menu ξεκινά με ένα ποτήρι σαμπάνια Cattier (για τους κυρίους θα είναι η Glamour Brut, ενώ για τις κύριες θα ειναι η Glamour Rose ) και amuse bouches, για να συνεχίσει με σιγομαγειρεμένο σολομό, σούσι, σαλάτα με baby σπανάκι και χτένια, γλώσσα του Dover με κόλιανδρο, πουρέ καλαμποκιού και λάδι τομάτας, μοσχαρίσιο φιλέτο για δύο, κονσομέ μανιταριών και yuzu pie με υφές λουλουδιών (€ 120 το άτομο ).

Fuga

Θα είναι ένα τρυφερό τετ α τετ με ριζότο με μανιτάρια, άρωμα λευκής τρούφας και παλαιωμένη παρμεζάνα και κοκοράκι μαριναρισμένο σε κόκκους μουστάρδας. Στο εστιατόριο που κρύβεται στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου Μουσικής μπορείτε να γιορτάσετε την Κυριακή, μπορείτε να γιορτάσετε όμως και το Σάββατο. Όπως αναφέρει το Αθηνόραμα, το «Valentine’s menu» ισχύει και για τα δύο βράδια, σε δύο εκδοχές, τεσσάρων (€ 39 το άτομο ) και πέντε πιάτων (€ 47 το άτομο ), ενώ μπορείτε να προσθέσετε στην ρομαντική εξίσωση και τρία ποτήρια κρασί (+ € 14 το άτομο ).

Λεύκες

Η κουζίνα του καλόγουστου εστιατορίου του Γαλατσίου έχει κι εκείνη τις έξτρα προτάσεις της για την μέρα των ερωτευμένων: rib eye με ριζότο πατάτας και λάδι μαύρης τρούφας Γρεβενών, πανσέτα από μαύρο χοίρο ψημένη σε κενό αέρος με πουρέ γλυκοπατάτας, γαρίδες butterfly τηγανητές σε κουρκούτι από μαρέγκα και μαυροσούσαμο και άλλα που θα τα ανακαλύψετε επιτόπου περιμένουν να τα… μοιραστείτε.

Meliartos

Κυριακάτικο brunch με θέα στην περαντζάδα της Ερμού με μόλις € 14 και για τους δύο προτείνει το εστιατόριο στον ημιώροφο του «Μελίαρτου» αυτή την Κυριακή (11 π.μ.–4 μ.μ. ). Από την κουζίνα θα καταφτάνουν καγιανάς με τριμμένη φέτα και σαλάτα, ομελέτα με παστράμι Καρδίτσας και τυριά Μυτιλήνης, πεντανόστιμα πιτάκια με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο, με γέμιση σπανάκι και φέτα, αλλά και με κοτόπουλο και καραμελωμένα κρεμμύδια, τάρτες με άρωμα Ελλάδας (λαδένια Κιμώλου, ντάκος ), αλλά και μπουγάτσα με κρέμα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλλα ή σοκολάτα, και σπιτική γαλατόπιτα.

Αλεξάνδρα

Το ελληνικό εστιατόριο του Πάρκου των Παναθηναίων έχει να προτείνει το δικό του μενού για τα τετ α τετ της 14ης/2 (€ 25 με ένα ποτήρι κρασί ). Θα αρχίσετε με χορτόσουπα από μαραθόριζα με φρέσκο τυρί, σαλάτα «Αλεξάνδρα» για δύο και χαλούμι στη σχάρα με Κυπριακή πίτα και καρέ φρέσκων λαχανικών. Στη συνέχεια θα επιλέξετε μεταξύ ενός ριζότο με γαρίδες και λαχανικά, ενός χοιρινού μενταγιόν και κρητικών ζυμαρικών με φρέσκο τυρί, ντομάτα και ρόκα. Στο γλυκό υπάρχει… δίλημμα: μους σοκολάτας ή καρυδόπιτα.

Κuzina

Αν κλείσετε τραπέζι στο εστιατόριο του Θησείου με το άλλο σας μισό, θα επιλέξετε ανάμεσα στη βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας και μπισκ γαρίδας και στους γνωστούς λουκουμάδες με μους φέτας, θα μοιραστείτε μια σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, κουκουνάρι, κράνμπερι και αχλάδι ποσέ και θα περάσετε στα κυρίως: εδώ η επιλογή είναι ανάμεσα στο σιγοψημένο χοιρινό με κρέμα από βασιλικό και μοσχολέμονο, το ζουμερό κοτόπουλο με πορτοκάλι, βερίκοκα και αμύγδαλα και το ριζότο με παντζάρι, καρίδι και κατσικίσιο τυρί. Για φινάλε ο Άρης Τσανακλίδης σας έχει αρμενοβίλ (μενού για δύο με € 60 ).

Altamira

Σε multi-ethnic γευστικό σκηνικό γιορτάσουν οι Βαλεντίνοι στο «Altamira» που για τις 14/2 εκτός του κλασικού του μενού έχει ετοιμάσει κι ένα δεύτερο, στο ρυθμό της γιορτής. Το a la carte των ερωτευμένων έχει λόγου χάρη μια σούπα «Χίλιες και μια νύχτες», με διάφορα είδη μανιταριών, μια σαλάτα «της οδαλίσκης», πράσινη, με ρόκα, goji berries, αβοκάντο, chia, ρόδι με αποξηραμένα σύκα, μια γαλοπούλα «στο χαρέμι» ή μια «Καρλότα των αισθήσεων».

Mama Roux

Κυριακάτικο brunch για δύο έχουν στα πλάνα τους για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τόσο το «Mama Roux» στην Αιόλου όσο και το αδερφάκι του «Mama Roux South» στη Γλυφάδα. Το μενού στο πρώτο (Scottish αυγά σε φωλιά, γαλοπούλα και foie gras patties σερβιρισμένα σε brioche sandwich, σαλάτα «rouge toujours» και γλυκιά choco-banana bubble ) κοστίζει € 17 και στο δεύτερο (αβγά Benedict, σαλάτα με κινόα με κόκκινο μήλο, μύρτιλα, σπανάκι και φέτα, βελουτέ παντζαριού, μίνι burgers με βοδινό και φουαγκρά, και «Apple’s Playground» ) € 20.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ