Με 154 ψήφους πέρασε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή: Ποιοι είπαν όχι & ποιοι παρών

Με 154 «ναι», από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τον ανεξάρτητο βουλευτής Ν. Νικολόπουλο, ψηφίστηκε λίγο πριν τις 2 το βράδυ η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, και ενώ προηγήθηκαν τοποθετήσεις εκπροσώπων όλων των κομμάτων και διαξιφισμοί, ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

«Κατά» ψήφισαν 102 βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. «Παρών» δήλωσαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης. Απόντες ήταν 30 βουλευτές.  

Μεγάλες ήταν οι ενστάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία εστίασαν κυρίως τα επιχειρήματά τους στις υπερ - αρμοδιότητες που θα απολαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας κος Παππάς και στην αποψίλωση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, το οποίο, όπως υποστήριξαν, απεκδύεται με την ρύθμιση αυτή του ίδιου του του ρόλου, ως το μόνο αρμόδιο - σύμφωνα με το Σύνταγμα - να καθορίσει τον αριθμό των αδειών, την διαδικασία και τα κριτήρια διεξαγωγής του διαγωνισμού, εκτιμώντας πως η ρύθμιση θα καταπέσει στο ΣτΕ αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.   

Ο Νίκος Δένδιας, απηύθυνε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην καταστήσει τη χώρα «μαύρο πρόβατο», όμορο και συγγενή άλλων κρατών- μελών της Ε.Ε., όπως η Πολωνία, που τελούν υπό διερεύνηση για παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε πως η τροπολογία αντιβαίνει στην νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε πως παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, επισημαίνοντας πως «δεν πάμε πουθενά. Νομίζετε ότι εκβιάζετε τους παλιούς και υπόσχεστε στους νέους αλλά στην ουσία τους εκβιάζετε και αυτούς. Έχετε απλώσει πολύ τραχανά και δεν θα αντέξετε».  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ