Με ιδιωτικό τζετ πέταξε η Ντένια Παράσχη για Βοστώνη πλήρως εξοπλισμένο και με συνοδεία γιατρού

Με τις ευχές όλων να τη συνοδεύουν για γρήγορη ανάρρωση, η ασθενής Διονυσία Παράσχη, αναχώρησε σήμερα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αφού, όπως αναφέρεται «αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ».

Η μεταφορά της έγινε με ειδικό lear jet-ασθενοφόρο, ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο διαθέτει τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα, ώστε η Ντένια να φτάσει στον προορισμό της με ασφάλεια.

 

Στο αεροσκάφος, εκτός από το σύζυγο και άλλους συγγενείς της κοπέλας, βρίσκονται δύο ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους μεταφορές.

 

Στο αεροδρόμιο που θα φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, θα την περιμένουν οι ιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βοστώνης και με ασθενοφόρο θα την μεταφέρουν κατευθείαν στο νοσοκομείο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από τους ιατρούς στο αεροδρόμιο, θα βρίσκονται ομογενείς της Αμερικής, που θα βοηθήσουν την οικογένεια Παράσχη, κατά τη διαμονή της στην Βοστώνη.

 

Τι λέει το Ωνάσειο για το ταξίδι της Ντένιας Παράσχη στις ΗΠΑ: Με δική της ευθύνη & συνοδεία γιατρού  

 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ασθενής εισήχθη στο Ωνάσειο στις 25 Ιανουαρίου, καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.

 

Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή.

 

Όπως αναφέρεται, στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

 

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο σημειώνει ότι εξηγήθηκαν στην ασθενή οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία γιατρού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ