Πρώτη των πρώτων σε Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου η Κωνστάντια Κράτσα με το έργο της

Το Thespis Greek Theatre πήρε μέρος στον ημιτελικό του Short+Sweet Festival 2016 στο Ντουμπάι το Σάββατο 27/2 με το θεατρικό έργο GREEK CIVIL (OUT OF) SERVICE / ΤΜΗΜΑ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ" ΠΟΛΙΤΩΝ και κέρδισε το πρώτο βραβείο κοινού.

 Είναι η πρώτη φορά που θεατρικό έργο στην ελληνική γλώσσα συμμετέχει στο διεθνές  αυτό Φεστιβάλ. Από ογδόντα θεατρικά έργα που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ στον τελικό κατάφεραν  να φτάσουν έντεκα συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής ομάδας. Το θέμα που πραγματεύτηκε  το έργο είναι πολύ οικείο σε όλους μας: το ελληνικό δημόσιο και η περιπέτεια γι αυτούς που συνδιαλέγονται μαζί του. Το έργο έγραψε και σκηνοθέτησε η Κωνστάντια Κράτσα. 

Το Thespis Greek Theatre είναι μια θεατρική ερασιτεχνική ομάδα, μη κερδοσκοπική,  που απαρτίζεται από Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Ντουμπάι και αγαπούν το θέατρο καθώς και τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό. Τα μέλη του Thespis Greek Theatre είναι οι πρεσβευτές του ελληνικού θεάτρου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που μεταλαμπαδεύουν την παράδοση καθώς και την εξέλιξη μια τέχνης που γεννήθηκε στην Ελλάδα.


Το Short+Sweet είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ μικρών θεατρικών έργων στον κόσμο, περιλαμβάνει πάνω από 15 χώρες (σε πάνω από 30 πόλεις) ενώ όλα τα θεατρικά έργα είναι αυστηρά 10 λεπτών. 
Το GREEK CIVIL (OUT OF) SERVICE / ΤΜΗΜΑ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ" ΠΟΛΙΤΩΝ πήρε μέρος και ανταγωνίστηκε άλλες θεατρικές παραστάσεις που ήταν στα αγγλικά. Απεδείχθη ότι το θέμα της ταλαιπωρίας των δημόσιων υπηρεσιών είναι κοινό σε πολλές χώρες και η γλώσσα του σώματος ήταν αρκετή για να γίνει το ελληνικό έργο κατανοητό από το διεθνές κοινό του Ντουμπάι ώστε να το αναδείξουν στην πρώτη θέση.

Η ομάδα των ηθοποιών απαρτίζεται από τους Ανάργυρη Γκαραβέλα, Βασίλη Πιπεριά, Αθηνά Συμεωνιδου, Χρήστο Μάμα και Μαρία Τσέκου. Την παράσταση αυτή στήριζουν επίσης με τη παρουσία τους στη σκηνή οι Καρολίνα Αθανασοπούλου, Χάρης Παδούβας και Χριστίνα Δεμίρη καθώς και η Εβίτα Δουροπούλου με τη Χριστίνα Παπαχρήστου πίσω από τη σκηνή. 
Η ομάδα Thespis Greek Theatre  το καλοκαίρι του 2014 είχε ανεβάσει δύο παραστάσεις για την ελληνική κοινότητα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν  € 25000 για τους άστεγους στην Αθήνα. Είναι μια ομάδα από ερασιτέχνες ηθοποιούς όπου οι περισσότεροι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής ή έχουν παίξει σε παραστάσεις στο παρελθόν. Το κοινό τους μεράκι είναι το θέατρο στο οποίο αφιερώνουν μέρος από το ελεύθερο τους χρόνο. 


O τελικός θα διεξαχθεί στο Madinat Theatre την Παρασκευή 11/3 στις 7 μμ όπου η ελληνική ομάδα θα έρθει αντιμέτωπη με μια ινδική ομάδα, δύο αραβικές ομάδες και άλλες εφτά αγγλόφωνες ομάδες. Εισιτήρια προπωλούνται στο http://bit.do/madinat 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ