12 απροσδόκητες άλλα πολύ πρακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας

Αν θεωρείτε μέχρι σήμερα πως η οδοντόκρεμα βοηθά μόνο στο να κρατάμε τα δόντια μας καθαρά και όμορφα, μάλλον απατάσθε...

Ιδού μερικές εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας, τις οποίες δεν έχετε σκεφτεί μα θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμες!

Τα ξεθωριασμένα και θαμπά σας ασημικά μπορούν να αποκτήσουν τη χαμένη τους λάμψη αν τα τρίψετε με λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας.

Με τη βοήθεια της οδοντόκρεμας, μπορείτε να κάνετε τους προβολείς του αυτοκινήτου να μοιάζουν καθαροί και λείοι. Οι σύγχρονες οδοντόκρεμες περιέχουν ένα λειαντικό υλικό που κάνει θαύματα.

Τα πλήκτρα του πιάνου μπορεί να μοιάζουν βρώμικα λόγω της συχνής επαφής με τα ανθρώπινα δάχτυλα. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα υγρό πανί και καθαρίστε τα. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Τα παπούτσια με άσπρα πέλματα μπορούν να καθαριστούν εύκολα με οδοντόκρεμα.

Αν καλύψετε το εσωτερικό των γυαλιών κολύμβησης με ένα λεπτό στρώμα οδοντόκρεμας και τα ξεπλύνετε, δεν θα ξανά θαμπώσουν ενώ κολυμπάτε. Δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ!

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες σε ξύλινες επιφάνειες σε μόλις λίγα λεπτά αν τις σκουπίσετε με λίγη οδοντόπαστα. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε επιβλαβείς χημικές ουσίες λεύκανσης!

Η οδοντόκρεμα είναι επίσης καλή για να απαλλαγείτε από τα διάφορα είδη λεκέδων στα ρούχα, από κραγιόν σε ένα πουκάμισο μέχρι και από σάλτσα φαγητού σε ένα τραπεζομάντιλο. Απλά καλύψτε τον επίμονο λεκέ με μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας, τρίψτε το ελαφρά, και αφήστε το για ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν το πλύνετε.  Να θυμάστε ότι στα χρωματιστά ρούχα είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε λευκαντική οδοντόκρεμα.

Μπορείτε να δώσετε στις βρύσες σας την παλιά τους λάμψη αν τις καλύψετε με λίγη οδοντόκρεμα και τρίψετε με ένα πανί. Στην πραγματικότητα, εφαρμόζεται άνετα σε οποιαδήποτε επιχρωμιωμένη επιφάνεια.

Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το κάτω μέρος του ηλεκτρικού σίδερου!

Η οθόνη του smartphone σας μπορεί να γδαρθεί πολύ γρήγορα αν δεν καλύπτεται με προστατευτική μεμβράνη. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και τρίψτε τις όποιες γρατσουνιές. Αφαιρέστε τα υπολείμματα της οδοντόκρεμας και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Η οδοντόπαστα μπορεί να καθαρίσει ακόμη και τα νύχια σας. Απλά καλύψτε τα με μια ποσότητα οδοντόκρεμας, αφήστε την για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Ορισμένες οσμές όπως αυτή του σκόρδου, του κρεμμυδιού και των ψαριών, μπορούν να απομακρυνθούν αρκετά δύσκολα από τα χέρια σας. Αν τα πλύνετε με λίγη ποσότητα οδοντόκρεμας, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ