Το eirinika.gr έφτιαξε με γονείς και παιδιά έναν υπέροχο χαρταετό στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ

Η πρόσκληση έγραφε το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαρτίου ελάτε στο  Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και μέσα από το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, «Ένας χαρταετός αλλάζει την ιστορία των τηλεπικοινωνιών»,  θα φτιάξουμε το δικό μας χαρταετό και θα κάνουμε δοκιμαστικές πτήσεις, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα.

 Εμπνευστής μας, ο Γουλιέλμος Μαρκόνι!   Το eirinika ξεκίνησε ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό για να συναντήσει  τον Γ. Μαρκόνι.

 Πράγματι ο σπουδαίος αυτός Ιταλός εφευρέτης, (Guglielmo Marconi, 25 Απριλίου 1874 - 20 Ιουλίου 1937) γνωστός ως ο πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση, και ενός ραδιοτηλεγραφικού συστήματος, ήταν ο «ξεναγός» μας για τη μετάβαση στη μετα-ηλεκτρική περίοδο. 

Όταν φτάσαμε εκεί ένα πολύχρωμο μελίσσι από γονείς και παιδιά μας περίμενε μαζί με τον  Γουλιέλμο Μαρκόνι.

Στα συνεχή πειράματά του, αλλά και μετά αφού τελειοποίησε και έθεσε σε λειτουργία την εφεύρεσή του, χρησιμοποίησε αρκετές φορές, μεγάλους χαρταετούς για να σηκώσει και να τοποθετήσει ψηλά τις κεραίες του συστήματός του. 

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ «Ένας χαρταετός αλλάζει την ιστορία των τηλεπικοινωνιών», καθίσαμε και εμείς κάτω μαζί με τα παιδιά για τον επιστήμονα Γουλιέλμο Μαρκόνι και τις εφευρέσεις του.

 Η Μουσικοπαιδαγωγός μας βοήθησε να τον ακολουθήσουμε στην πορεία της ζωής του, ενώ ένα επιδαπέδιο παιχνίδι έγινε το εργαλείο για να κατανοήσουμε την ασύρματη επικοινωνία. 

Στο έξυπνο εικαστικό εργαστήρι κατασκευάσαμε τον δικό μας χαρταετό με δοκιμαστικές πτήσεις στην αυλή του μουσείου, εκεί να δείτε τι έγινε. Ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία μαζί με τους μικρούς μας φίλους και προσπαθήσαμε μέσα από το παιχνίδι να ανακαλύψουμε τον κόσμο της επιστήμης. 

 

Ο Γιωργάκης 8 ετών μας είπε για την εμπειρία του: "Ο Μαρκόνι ήταν πολύ έξυπνος, θα ήθελα πολύ να του μοιάσω.."

 

Η μικρή Μαρία μόλις 7 ετών μας  είπε: "εγώ θα φτιάξω έναν ίδιο χαρταετό φέτος με τον μπαμπά μου…"

 Ο Κωνσταντίνος 11 ετών ο πιο μεγάλος της παρέας είπε στο eirinika, "είμαι σίγουρος ότι τελικά θα τα καταφέρουμε να τον πετάξουμε τον χαρταετό". 

 

Η αδερφή του η Αννούλα συμπλήρωσε: "Ερχόμαστε τακτικά στο Μουσείο  Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ γιατί μας αρέσουν τα προγράμματα του και το πιο σημαντικό είναι ότι αρέσει και στον μπαμπά και  στην μαμά μου, έτσι ερχόμαστε όλοι μαζί… "

Οι γονείς ξανά έγιναν παιδιά και εμείς μαζί τους, ενώ τα παιδιά με πλατιά χαμόγελα πήραν τον χαρταετό, βγήκαν στην αυλή και προσπάθησαν να τον πετάξουν ψηλά. Στην αρχή δεν είχε πολύ αεράκι, ο χαρταετός δεν πετούσε, 1, 2 την τρίτη φορά όμως όλοι απολαύσαμε το πέταγμα του χαρταετού. 

 

Ο αέρας ήταν με το μέρος μας, οι παιδικές φωνές, τα χαμόγελα και τα παιχνίδια δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιρα για ένα απολαυστικό οικογενειακό πρωινό στην Κηφισιά και στο πανέμορφο Μουσείο  Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Την επόμενη φορά να έρθετε μαζί μας, σας περιμένουμε... 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ