Montanema Handmade Villa: Το μόνο χειροποίητο ξενοδοχείο της Ελλάδας στην καρδιά του βουνού αγναντεύει τη λίμνη Πλαστήρα


Μέσα στο καταπράσινο φαράγγι του Ανθοχωρίου, σε ένα μαγικό σημείο στην καρδιά του βουνού, 4,5 χλμ. από τη Λίμνη Πλαστήρα, βρίσκεται το Motanena Handmade Villa. 

Η ιστορία του, καταπληκτική. Το 1999 ο Χρήστος Αθανασιάδης, ένας δεινός πεζοπόρος και λάτρης του βουνού, ανακάλυψε στη συγκεκριμένη θέση, ανάμεσα στα έλατα και τους κέδρους, ένα μικρό ξύλινο κονάκι - το ησυχαστήριο των ονείρων του.

Το πρώτο λιθαράκι μπήκε  λίγα χρόνια αργότερα, μαζί με το φίλο του, Δημήτρη Παναγόπουλο. Οι δυό τους άρχισαν να σχεδιάζουν ένα χειροποίητο χωριό θέλοντας να μοιραστούν με περισσότερους τις μοναδικές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης, αναγέννησης και επαφής με τη φύση που έζησαν εκεί.

Το 2014 τα πάντα ήταν έτοιμα. Το υπέροχο ξενοδοχείο ήταν έτοιμο μας υποδεχθεί και να μας μυήσει στη ζωή μέσα στην παρθένα φύση των Αγράφων, με τις μαγευτικές εικόνες, τους ήχους, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της περιοχής.  

Τα 33 διαμερίσματα και οι βίλες διαφόρων τύπων μοιράζονται σε πετρόχτιστα σπίτια με κεραμιδένιες στέγες που απλώνονται σαν μικρό χωριό, με χειροποίητες λεπτομέρειες και παλιά αντικείμενα από προσωπική συλλογή, ενεργειακά τζάκια, λαξευμένα μπάνια-έργα τέχνης, και βεράντες που σχεδόν χαϊδεύουν τα έλατα. 

Στη βεράντα του εστιατορίου «Φούρνια» δοκιμάσαμε το φρέσκο χειροποίητο ψωμί, που ψήνεται στους ξυλόφουρνους, πίτες με ντόπια τυροκομικά, εξαιρετικά κρέατα ελεύθερης βοσκής στα κάρβουνα, παραδοσιακά μαγειρέματα στη γάστρα, ενώ στο café-bar «Ηρέμα», βρήκαμε το ιδανικό καταφύγιο ηρεμίας και αισθητικής για τον απογευματινό μας καφέ.

Εκτός από το ξενοδοχείο που το βρήκα στα τυφλά (δηλαδή μέσω Google) και ήταν η πιο ωραία έκπληξη, εκείνο που βρήκα με συστάσεις από όλους και ενθουσιάστηκα είναι η gourmet ταβέρνα «Το Τσαρδάκι».


 
Η ταβέρνα του Βασίλη Καραμπίλια, με μεγάλη ιστορία στη γαστρονομία της περιοχής με άφησε «άναυδη» με το πεντανόστιμο φαγητό της, τους ευγενέστατους σερβιτόρους της και τις υπέροχες μαγείρισσες, αλλά και το χιούμορ στις πινακίδες του.


 
Δείτε τις φωτογραφίες μου:


 

Αν σας μείνει χρόνος, αξίζει να ανεβείτε πολύ ψηλά για να δείτε τη θέα της λίμνης Πλαστήρα σε όλο της το μεγαλείο, ενώ μη παραλείψετε μια επίσκεψη στα συγκλονιστικά μοναστήρια των Μετεώρων.


 
Όσες φορές κι αν πας εκεί δεν χορταίνεις τη μαγεία της φύσης, το μεγαλείο των Χριστιανών μοναχών και την απεραντοσύνη του τοπίου από ψηλά με θέα την Καλαμπάκα.

Αν έχετε δε την τύχη να επισκεφθείτε και το γυναικείο μοναστήρι το Αγίου Στεφάνου στην άκρη ενός απότομου βράχου θα φύγετε διαφορετικοί.

Σε αυτή την αετοφωλιά όπου οι Άγιοι Στέφανος και Χαραλάμπης σκέπουν το θεσσαλικό κάμπο οι γυναίκες μοναχές είναι αξιοθαύμαστες. Μίλησα με κάποιες από αυτές και με την ηγουμένη τους μένοντας κατάπληκτη από το επίπεδο της μόρφωσης, της καλλιέργειας και της αυθεντικότητα της πίστης τους.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Montanema Handmade Villa: https://montanemahandmadevillage.reserve-online.net/

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ