«Γενέθλια» για το iPhone - 6 χρόνια και 3 μέρες που μας άλλαξαν την ζωή και μας απομάκρυναν ταυτόχρονα! (φωτό - βίντεο)‏

Έχουν περάσει 6 χρόνια και 3 ημέρες από την 29η Ιουνίου του 2007, την κομβικής σημασίας εκείνη ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone.

Έχουν περάσει 6 χρόνια και 3 ημέρες από την 29η Ιουνίου του 2007, την κομβικής σημασίας εκείνη ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone.



Το ιερό δισκοπότηρο της Apple άλλαξε διαπαντός τη σχέση μας με την τεχνολογία, δημιούργησε πάμπολλες νέες ανάγκες, διευκόλυνε την εργασιακή μας καθημερινότητα και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα χιλιάδες mobile gadgets όλων των ειδών που ακολούθησαν.

Ύστερα από έξι μοντέλα και πωλήσεις 356 εκατομμυρίων συσκευών, η Ιστορία γράφει ότι το iPhone είναι το πιο προσοδοφόρο προϊόν όλων των εποχών για την Apple και εξαιτίας του το «δαγκωμένο μήλο» βγήκε από την εσωστρέφεια του «προϊόντα για τους λίγους» και πέρασε στη σφαίρα του «πολυτέλεια για όλους».

Ακόμη και σήμερα, το iPhone είναι η τροφός της Apple: Σύμφωνα με στοιχεία της αξιόπιστης Statista, τα μισά έσοδα της εταιρείας για το β' τρίμηνο του 2013 προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το iPhone 5.



Όσο για το α' τρίμηνο του 2013, τα στοιχεία είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικά: Το οικοσύστημα του iPhone έφερε στα ταμεία του Cupertino 22,96 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι εξωφρενικά μεγάλο, ειδικά αν το συγκρίνετε με τα έσοδα για το αντίστοιχο τρίμηνο της Microsoft (20,49 δισ.), της Coca Cola (11,04 δισ.) και της Disney (10,55 δισ.).

Παρόλα αυτά, οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν ζόρικοι για το iPhone. Η ολομέτωπη επίθεση της Samsung με τα smartphones της σειράς Galaxy S, η στροφή στις προτιμήσεις των χρηστών προς τις μεγάλες οθόνες των Android κινητών και η τεράστια δημοφιλία του mobile λειτουργικού της Google, είναι παράγοντες που στριμώχνουν στο καναβάτσο το iPhone.

H μετοχή της Apple έχει πέσει δραματικά και οι επενδυτές ζητούν αλλαγή στρατηγικής: περισσότερες συσκευές εδώ και τώρα.

Η Apple απάντησε με την παρουσίαση του ντελικάτου λειτουργικού iOS 7, ενώ αναμένονται δύο ή και τέσσερα νέα iPhones, από το φθινόπωρο μέχρι τους πρώτους μήνες του 2014.

Έξι χρόνια τώρα, ό,τι έχει σχέση με το iPhone παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Και όλα δείχνουν ότι αυτό το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ