Γαλλία: Σάλος για την αμοιβή του CEO της Peugeot Citroën - Ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Γαλλία για την αμοιβή του επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας PSA Peugeot Citroën, η οποία σχεδόν διπλασιάστηκε το 2015 ξεπερνώντας τα 5 εκατ. ευρώ.

Οι αποδοχές του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Κάρλος Ταβάρες ανήλθαν πέρυσι στα 5,24 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή. Η αμοιβή του είναι διπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν είχε αυξηθεί σχεδόν στα 2,75 εκατ. ευρώ.

Το γαλλικό κράτος, που κατέχει το 13,68% της PSA, μάταια εξέφρασε την αντίθεσή της σε αυτή την αύξηση, θεωρώντας την «επιζήμια», όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Τα συνδικάτα από την πλευρά τους μίλησαν για σκάνδαλο. Ο Ζαν-Πιερ Μερσιέ από τη CGT δήλωσε χθες εξοργισμένος που ο Ταβάρες «τόλμησε να διπλασιάσει την αμοιβή του» το 2015, κάτι που του επέτρεψε να αγγίξει «τα 14.500 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ οι εργαζόμενοι έλαβαν μια γενική αύξηση των μισθών τους κατά 8 ευρώ καθαρά το μήνα» για το 2016.

«Η αμοιβή του μπορεί να φαίνεται σημαντική για πολλούς ανθρώπους, το γνωρίζω αυτό, αλλά δεν είναι καθόλου δυσανάλογη» σε σχέση με αυτή άλλων επικεφαλής, δήλωσε ο Λουίς Γκαλουά, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της PSA. Αυτή η αμοιβή είναι το αποτέλεσμα «της τεράστιας επιτυχίας της ανάκαμψης της εταιρίας (..) πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι αναμενόταν», εξήγησε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ