Μήνυμα Σόιμπλε: Δε θα τσακωθούμε με το ΔΝΤ για την Ελλάδα- Το κούρεμα χρέους δεν είναι προς συζήτηση

H Γερμανία περιμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στα τέλη Απριλίου/αρχές Μαΐου, αναφέρει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

Σημειώνει ακόμη ότι το κούρεμα χρέους δεν είναι προς συζήτηση, ενώ επιβεβαιώνει ότι Μέρκελ και Τσίπρας μίλησαν χθες Κυριακή για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών. 

Παράλληλα, ο Μ. Jaefer είπε ότι η Γερμανία και το ΔΝΤ δε θα τσακωθούν για την Ελλάδα και ότι το Ταμείο πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. 

 

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Wikileaks για τις συνομιλίες Τόμσεν - Βελκουλέσκου, υπογράμμισε ότι δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές εμπιστευτικών συνομιλιών και μετά αυτές να δημοσιεύονται. «Κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Για εμάς αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν. Δεν σχολιάζουμε εμπιστευτικές συνομιλίες», τόνισε. 

 

Ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού οικονομικών επιβεβαίωσε και τη συνομιλία του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε με τον Ελληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ