Αυτά είναι τα καλύτερα και οικονομικότερα wine bars της Αθήνας

Καθόμαστε σε στιλάτα τραπέζια, σε κομψούς χώρους ή σε δροσερά πεζοδρόμια, και δοκιμάζουμε υπέροχα κρασιά by the glass, συνοδεία ανοιξιάτικων μεζέδων, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά. 

Συγκεκριμένα, σε τιμές που ξεκινούν κάτω από 2,50€ ανά ποτήρι, σε μερικά από τα αγαπημένα μας wine bars στο κέντρο και τα προάστια. 

του Γιώργου Κόκουβα

 

Fabrica de Vino 
Εμμ. Μπενάκη 3, τηλ: 2103214148

Στην στενόμακρη, βιομηχανική του σάλα με τους μεγάλους πάγκους, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις funky μουσικές, βρίσκουμε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού ελλήνων οινοπαραγωγών, τις οποίες μπορούμε να… φιαλομετρήσουμε στο επισκέψιμο κελάρι, και να τις αγοράσουμε σε τιμές οινοποιείου. Από την ανοιχτή κουζίνα, ετοιμάζονται μεζέδες με παλαιωμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και κρεατοφαγικά πιάτα που στοιχίζουν περί τα 4-5€. Σημειώστε ότι οι τιμές by the glass ξεκινούν από τα 2,40€ για το μικρό ποτήρι. 

 

Heteroclito
Φωκίωνος 2, τηλ: 2103239406

Μια ανάσα από την εμπορική περαντζάδα της Ερμού, αλλά με μία από τις πιο ήσυχες, μποέμ γωνιές του πεζοδρόμου στη διάθεσή του, το Heteroclito απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια από τις άνω των 100 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Εδώ θα βρείτε τα κρασιά του Απριλίου, (περί τα 4-5€ το ποτήρι) – σημειώστε ότι τα κρασιά Φιλύρα από τον Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου (ροδίτης, σαββατιανό, syrah, merlot) στοιχίζουν 2,50€ το ποτήρι αυτόν τον μήνα. Μαζί τους, δοκιμάζουμε και ελληνικά τυριά με ελληνικές μαρμελάδες, ποικιλίες αλλαντικών, κις και άλλα λαχταριστά πιατάκια – οι χορταστικές ποικιλίες στοιχίζουν περί τα 8-9€. 

Kiki de Grece 
Ηπίτου και Βουλής 38, τηλ: 2103211279

Στον μικρό, πανέμορφο πεζόδρομο της Ηπίτου, στις παρυφές της Πλάκας, η Κική μας κακομαθαίνει, αφού μετά τα επιτυχημένα της aperitivo (6€ το άτομο με ελεύθερο τσιμπολόγημα) καθιερώνει μια νέα ιδέα: Θεματικές βραδιές, όπως τα Wednesday2x2: Συνδυάστε δύο ποτηράκια κρασί του οινοποιείου της εβδομάδας με δύο πιατάκια ταιριαστών μεζέδων ημέρας, σε ειδική τιμή (συνήθως γύρω στα 6,50€ το άτομο) από τις 18.00 ως τις 21.00. Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα τραπεζάκια του πεζοδρόμου, καθώς και τα λαχταριστά πιάτα ημέρας. Για εκλεκτό κρασί και σπιτικό τσιμπολόγημα, υπολογίστε λιγότερο από 10€ το άτομο. 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια -in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ