Αυτή η σουίτα βρίσκετε στα 155 μέτρα κάτω από την γη - Πρώην ορυχείο έγινε πολυτελές ξενοδοχείο

Οι διακοπές για τους περισσότερους σημαίνουν ήλιος, ξενοδοχείο με πισίνα, μαύρισμα και παιχνίδια στην αμμουδιά. Ποιες επιλογές απομένουν για όσους επιθυμούν μια βαθύτερη εμπειρία διακοπών;

Την απάντηση δίνει η υπόγεια σουίτα του ξενοδοχείου-χόστελ Sala Silvermine στη Σουηδία, η οποία φιλοξενεί επισκέπτες που δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα στην σκέψη ότι θα διανυκτερεύσουν μέσα σε ένα πρώην ορυχείο, σε βάθος… 155 μέτρων κάτω από το έδαφος. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το βαθύτερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο.

 

Η Mine Suite, στην επαρχία Västmanland, βρίσκεται σε μια περιοχή με πλούσια οικονομική δραστηριότητα αιώνων, από το 1400 έως το 1962, όταν γίνονταν εξορύξεις ασημιού, μολύβδου και ψευδαργύρου.Η πόλη Sala ανεγέρθηκε με διαταγή του Βασιλιά Gustavus Adolphus το 1624 και όλες οι υποδομές της κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες του ορυχείου. Σήμερα, το ορυχείο έχει μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν, με μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του να παραμένει στη θέση του και σε εξαιρετική κατάσταση.

Εκτός από το βαθύτερο δωμάτιο στον κόσμο, η Mine Suite προσφέρει μια αίσθηση απόλυτης απομόνωσης. Για να φτάσει κανείς έως αυτό ακολουθεί – συνοδεία οδηγού – έναν λαβύρινθο σκοτεινών περασμάτων.Η σουίτα δεν θυμίζει δωμάτιο ξενοδοχείου, καθώς είναι χώρος του ορυχείου που μετατράπηκε σε ένα άνετο δωμάτιο.

Το πάτωμα αποτελείται από τούβλα, οι τοίχοι και τα ταβάνια έχουν γυαλιστεί απαλά, ενώ τα γυαλιστερά έπιπλα προσφέρουν περιοχές για ύπνο και γεύματα.Μόλις φτάσετε στο δωμάτιο, ο οδηγός σας αφήνει φαγητό και ένα γουόκι τόκι σε περίπτωση ανάγκης. Η ησυχία στο δωμάτιο είναι απόλυτη, δεν υπάρχει τηλεόραση, ραδιόφωνο, ίντερνετ, σήμα τηλεφώνου ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει θόρυβο. Το προσωπικό του ξενοδοχείου σερβίρει πρωινό στο δωμάτιο και οδηγεί τον επισκέπτη ως την έξοδο.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου συνιστά στους επισκέπτες της σουίτας να φορούν ζεστά και άνετα ρούχα καθώς η θερμοκρασία καθόλη τη διάρκεια του έτους δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς κελσίου.
Κάτω από το έδαφος λειτουργεί επίσης ένας χώρος για εκδηλώσεις, ο οποίος μαζί με τη σουίτα διαθέτουν θέρμανση που ανεβάζει τη θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Η διαμονή στη σουίτα για 2 άτομα κοστίζει 403 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών καθοδήγησης μέχρι το δωμάτιο, και παραμένει ανοικτό καθόλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ