Νερό, ο πιο γρήγορος και πιο οικονομικός τρόπος για αδυνάτισμα!

Τον πιο γρήγορο αλλά και πιο οικονομικό τρόπο για να χάσει κανείς βάρος αποκαλύπτει νέα μελέτη που πραγματοποίησε ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Τον πιο γρήγορο αλλά και πιο οικονομικό τρόπο για να χάσει κανείς βάρος αποκαλύπτει νέα μελέτη που πραγματοποίησε ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.



Όπως γράφει το naftemporiki.gr, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, όσοι καταναλώνουν δύο ποτήρια νερό πριν από τα γεύματά τους χάνουν πιο εύκολα βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους, πιθανόν επειδή με τον τρόπο αυτόν αυξάνεται η ενέργεια που καταναλώνει ο οργανισμός.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν έντεκα παλαιότερες μελέτες που είχαν θέμα την επίδραση του νερού στις δίαιτες και διαπίστωσαν ότι οι τρεις από αυτές έδειξαν ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού αυξάνει την απώλεια βάρους.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ακόμα ότι η κατανάλωση νερού πριν από τα γεύματα δίνει την αίσθηση της πληρότητας, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται μικρότερη ποσότητα φαγητού.
Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται και από άλλη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες και αποδείχθηκε ότι εκείνες που αύξησαν την ποσότητα νερού που έπιναν καθημερινά, έχασαν περισσότερο βάρος.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, Rebecca Muckelbauer από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Βερολίνου, η αίσθηση πληρότητας που δίνει το νερό ίσως αποτελεί την κυριότερη αιτία για τη συμβολή του στην απώλεια βάρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται η πιθανότητα της θερμογένεσης (αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας του οργανισμού).
Η μελέτη τονίζει επίσης ότι η λήψη πολλών υγρών είναι απαραίτητη καθημερινά, ωστόσο εφιστά την προσοχή σε όσους καταναλώνουν πολλούς έτοιμους χυμούς, επειδή δεν υπολογίζουν τις θερμίδες από τη ζάχαρη και τα γλυκαντικά που μπορεί να περιέχουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ