Πώς μπορείτε να αποφύγετε τα λάθη όταν ξυρίζετε τις μασχάλες σας;

Υπάρχουν γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρικές μηχανές αποτρίχωσης ή κερί στις ευαίσθητες περιοχές όπως οι μασχάλες και παραμένουν στην κλασσική, οικονομική, πρακτική και πιο συνηθισμένη λύση, αυτή του ξυραφιού.

Αν λοιπόν είστε μια από αυτές τις γυναίκες, ίσως ήδη γνωρίζετε πόσο άσχημα είναι τα κοψίματα ή οι μικροί ερεθισμοί, αναφέρει το beautetinkyriaki.gr. Αλλά δεν πειράζει γιατί μπορείτε να εντοπίσετε τα λάθη και να τα αποφύγετε στο μέλλον.

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι όταν ξυρίζετε τις μασχάλες σας

Μιας και το δέρμα της μασχάλης είναι πολύ ευαίσθητο και απαλό, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως προκειμένου να αποφύγετε κάποια μικροατυχήματα, δεν πρέπει να τις ξυρίζετε όταν είναι στεγνές ή χρησιμοποιώντας σαπούνι. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αποτρίχωση της συγκεκριμένης περιοχής με ξυράφι είναι χρησιμοποιώντας ειδικό τζελ ή αφρό ξυρίσματος.

Χρησιμοποιήστε ένα ξυραφάκι μιας χρήσεως

Το δεύτερο κρίσιμο πράγμα στη διαδικασία ξυρίσματος είναι, φυσικά, το ξύρισμα. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι τα ξυραφάκια μιας χρήσεως. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το ίδιο ξυραφάκι αρκετές φορές.

Μην επιμένετε τόσο πολύ

Κατά την διάρκεια του ξυρίσματος θα πρέπει να προσέχετε να μην περνάτε το ξυράφι πολλές φορές από το ίδιο σημείο. Το ξυράφι θα πρέπει να έχει την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που βγαίνουν οι τρίχες και δεν θα πρέπει να περνάει από το ίδιο σημείο πάνω από δυο φορές.

Μην χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικό αμέσως μετά το ξύρισμα

Μετά το ξύρισμα μην χρησιμοποιήσετε αμέσως αντιιδρωτικό! Περιμένετε μέχρι να ηρεμήσει το δέρμα σας, ακόμα και για 20-30 λεπτάκια, και μόνο τότε απλώστε το αντιιδρωτικό σας. Η καλύτερη βέβαια επιλογή είναι να ξυρίσετε τις μασχάλες σας το απόγευμα προς βράδυ και να περιμένετε μέχρι το επόμενο πρωί για να βάλετε αντιιδρωτικό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ