Νερό έριξαν στον Υπουργό Μουζάλα οι ανήλικοι πρόσφυγες στη Λέσβο - Έχουν μείνει καιρό στην Μόρια‏

Ένταση επικρατεί στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος συνόδευε μια διεθνή αντιπροσωπεία. 

Όλα ξεκίνησαν όταν αντέδρασαν έντονα οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που διαμαρτύρονται επειδή βρίσκονται πολύ καιρό στο hotspot. Οι πρόσφυγες άρχισαν να βρέχουν με λάστιχο τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, ο κ. Μουζάλας προσπάθησε να τους ηρεμήσει, με αποτέλεσμα να πετάξουν και σε εκείνον νερό. 

Όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες αλλά και το RT αφορμή για την εξέγερση ήταν ο τραυματισμός ενός ανηλίκου πρόσφυγα από αστυνομικούς.

Οι ανήλικοι που κρατούνται σε ειδική πτέρυγα έσπασαν την κλειδαριά και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους κρατούμενους πρόσφυγες. Με ένα πυροσβεστήρα πέταξαν νερά αλλά και μπουκάλια στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Ολλανδό ομόλογό του και τη συνοδεία τους.

 Από την επίθεση δεν σημειώθηκε τραυματισμός και ο Γιάννης Μουζάλας αλλά και ο Ολλανδός υπουργός φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο σημείο και έκαναν χρήση κρότου λάμψης αλλά και χημικών.

Η κατάσταση ξέφυγε, στο hot spot άναψαν φωτιές και οι πρόσφυγες έστησαν οδοφράγματα με κάδους και πέταξαν αντικείμενα στις διμοιρίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιοι πρόσφυγες έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Στο σημείο αναπτύσσονται συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις καθώς η ένταση συνεχίζεται.

Στο κέντρο κρατούνται πάνω από τρεις χιλιάδες άνθρωποι...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ