To eirinika αγαπάει το βιβλίο: Κερδίστε το αστυνομικό αφήγημα της Kate Hamer, "Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό"

Διεκδικήστε δύο αντίτυπα του βιβλίου "Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό" της Kate Hamer, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο. Για να πάρετε μέρος στείλτε mail με τα πλήρη στοιχεία σας(Όνομα, διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο) και την ένδειξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση eirinika.contest@gmail.com.

 

Η Κάρμελ πάντα ήταν διαφορετική. Η μητέρα της η Μπεθ, προσφάτως χωρισμένη, αγωνιά για την ιδιομορφία της κόρης της, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή τους. Όταν πάνε με τη μικρή σε ένα τοπικό φεστιβάλ αφήγησης, ο χειρότερος φόβος της Μπεθ θα γίνει πραγματικότητα. Η Κάρμελ εξαφανίζεται. 

Η Μπεθ δεν μπορεί να δεχθεί το ενδεχόμενο ότι η κόρη της έχει χαθεί για πάντα και αγωνίζεται για την ανεύρεσή της. Στο μεταξύ η Κάρμελ ξεκινά ένα ταξίδι τόσο απίστευτο όσο και τρομακτικό στο πλευρό ενός άντρα που θα την εκμεταλλευτεί ως παιδί-θαύμα με θεραπευτικές ικανότητες.

 

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ 
Πρέπει να μας πιστέψετε: αυτό το βιβλίο είναι το κάτι άλλο.
Stylist

 

Αναπάντεχο και συγκινητικό.

Marie Claire

Όπως έκανε και η Emma Donoghue στο Δωμάτιο, η Hamer ξεκινά με μια ιστορία που νομίζουμε ότι τη γνωρίζουμε –την απαγωγή ενός παιδιού– και οδηγεί τον αναγνώστη σε εντελώς άλλα μονοπάτια. Υπέροχη γραφή, πρωτότυπη ιστορία που σε καθηλώνει. Βάλσαμο για την ψυχή, τροφή για το μυαλό.

Mumsnet 2015 Must Reads

 

Τα θρίλερ με θέμα την απαγωγή παιδιών δεν είναι και η πλέον πρωτότυπη ιδέα, αλλά το ντεμπούτο της Kate Hamer μπορεί να είναι και η πιο πρωτότυπη εκδοχή αυτού του θέματος. Σουρεαλιστικό, παραμυθένιο, μαγικό.

Sunday Express

Δυο φωνές, μια ιστορία. Η ενήλικη Μπεθ και το απόκοσμο παιδί της αφηγούνται την περιπέτειά τους φωτίζοντας με τρυφερότητα και κλιμακούμενη ένταση το μυστήριο της αγάπης και το δράμα της απώλειας.

Psychologies

Θα γυρνάτε τις σελίδες σαν τρελοί… Η περιγραφή όμως του πώς μάνα και κόρη υπομένουν τον αποχωρισμό τους καθώς και οι ιστορίες που λέει η καθεμία στον εαυτό της για να αντέξουν τον πόνο είναι ακόμα πιο καθηλωτικές και από το ίδιο το μυστήριο της πλοκής. 

Guardian

Απόλυτα διαβαστερό. Με νήμα τον χειρότερο φόβο κάθε γονιού –την εξαφάνιση του παιδιού του–, η Hamer υφαίνει μια ανησυχαστικά πρωτότυπη ιστορία. Σε κάθε σελίδα επιτυγχάνει να πλανάται τόσο μια αίσθηση επικείμενου κακού όσο και μια αίσθηση αθωότητας και ελπίδας. Υπέροχα γραμμένο και απρόβλεπτο, μετά βίας συγκρατήθηκα να μην πηδήξω σελίδες για να δω τι έγινε στο τέλος.

Rosamund Lupton, συγγραφέας

Η Kate Hamer σπούδασε δημιουργική γραφή στο Aberystwyth University και παρακολούθησε το αντίστοιχο σεμινάριο του λογοτεχνικού πρακτορείου Curtis Brown. Τιμήθηκε με το βραβείο Rhys Davies για διήγημά της το 2011, ενώ πρόσφατα της απονεμήθηκε η λογοτεχνική υποτροφία της Ουαλίας. Ζει στο Κάρντιφ με τα παιδιά και τον άντρα της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ